Temei legal pentru regimul on-line pana la finalul anului universitar

Domnule Ministru al Educației,

Studenți ai multor Universități din țară se declara nemulțumiți de revenirea in format fizic pentru restul anului universitar. In timpul stării de alerta, majoritatea facultăților au luat decizia începerii anului în regim on-line. Astfel, studenții au acționat in concordanță.

Foarte mulți au renunțat la chirie și s-au întors in orașul natal, mulți s-au angajat, fie in țara, fie in străinatate. Pentru aceștia, revenirea in format fizic ar însemna costuri foarte mari si incapacitatea de a continua să muncească. Toate aceste sacrificii pentru doua luni de predare față in față , fara a lua in calcul vacanța de Paște si perioada de tranziție necesară.

Nimeni nu oferă contracte de chirie pentru o perioada atât de scurta, majoritatea acceptand un minim de șase luni. Dat fiind conflictul geopolitic, prețurile au explodat , atât la carburanți, ceea ce face situația dificilă pentru studenții care sunt nevoiți să facă naveta, dar și prețul alimentelor, utilităților etc. Căminele, de altfel, sunt si ele aglomerate.

Disciplinele noastre se pliază foarte bine pe formatul online, nefiind necesare materiale de laborator, ca la electrotehnică, electronică sau medicină, de exemplu.

Deși starea de alertă a disparut, nu am scăpat de virus. Există printre noi studenți care au acasa persoane vulnerabile și pe care nu doresc sa le expună pericolului infectării cu Sars-Cov2 , riscul contractării acestui virus crescând exponențial odata cu întoarcea la regimul fizic.

Așadar, prin toate cele enumerate mai sus, solicităm temei legal pentru desfășurarea activitații didactice in regim on-line până la sfarșitul anului universitar, perioada de tranziție urmand să o constituie vacanța de vară ce va oferi timpul necesar pentru a pune lucrurile la punct si pentru ca totul sa se desfășoare eficient odată cu inceputul noului an de studii.

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez . să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...