Teatrul din Parc Bazilescu și Parc Cireșarii la Primăria Sector 1

SPRIJINIȚI EFORTUL NOSTRU DE A TRECE TEATRUL DE VARĂ NICOLAE BĂLCESCU DIN PARCUL BAZILESCU ŞI BAZA SPORTIVĂ CIREŞARI ÎN SUBORDINEA CONSILIULUI LOCAL AL SECTORULUI 1

Domnule Primar General al Municipiului, Ioan - Răzvan Sava,

Stimati membri ai Consiliului General al Municipiului Bucureşti,

Am luat act de ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliul General al Municipiului Bucuresti din data de 26 ianuarie 2016.
Am rămas neplăcut surprins să constat proiectul de hotărâre privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea Clubului Copiilor Sector 1 – Baza Sportivă Cireşarii din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice în domeniul public al municipiului Bucureşti şi administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti – Clubul Sportiv Municipal.
De asemnea, de Hotărârea privind înaintarea către Guvernul României a cererii de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea Teatrului de Vară Nicolae Bălcescu din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Culturii în domeniul public al municipiului Bucureşti şi administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Vă reamintesc că Primaria Sectorului 1 a început demersurile în anul 2005 solicitând chiar de atunci autorităților centrale transmiterea în administrare a imobilului, compus din teren şi construcții a Parcului Copiilor-Cireşari.

S-au făcut demersuri anual pentru a trece clădirea Teatrului de Vară Nicolae Bălcescu din Parcul Bazilescu de la Ministerul Culturii în administraţia Primăriei Sectorului 1, însă nu au avut succes. Nu a existat până in acest moment un argument puternic din partea Ministerului Culturii pentru faptul că nu dă clädirea în administrarea Primăriei, deşi noi avem disponibilitatea de a investi în refacerea sa şi redarea in circuitul public.

Aceste obiective sunt pe raza Sectorului 1 și trebuie redate locuitorilor acestui sector.

De aceea, vă solicit domnule Primar General să reconsiderați cererile de a trece cele două obiective în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, ci SĂ SPRIJINIȚI EFORTUL NOSTRU DE A TRECE TEATRUL DE VARĂ NICOLAE BĂLCESCU DIN BAZILESCU ŞI BAZA SPORTIVĂ CIREŞARII ÎN SUBORDINEA CONSILIULUI LOCAL AL SECTORULUI 1.

Fac un apel la locuitorii Sectorului 1 să susținä acest demers încă o dată prin comentariile la acest post.

Vă mulțumesc,

Vasile Moțoc

Viceprimarul Sectorului 1