Susținem păstrarea numărului de clase existente în momentul de față la Colegiul Național "Mircea Eliade" Sighisoara

Dragi parinti, elevi si profesori!

 

           ISJ Mureș intenționează ca în anul școlar 2021-2022 să desființeze o clasă de profil teoretic la Colegiul Național " Mircea Eliade" din Sighișoara.     

  Menționăm că acest liceu are un procent de promovabilitate de peste 85% în fiecare an școlar, este cel mai bine cotat liceu din oraș, cu rezultate și performanțe deosebite, la toate profilurile și de asemenea există an de an o concurență la admitere, fiind prima opțiune a elevilor buni și foarte buni din zonă, ceea ce denotă calitatea actului educațional desfășurat de colectivul de cadre didactice din colegiu.

  Numărul mare de opțiuni ale absolvenților de clasa a VIII-a, zona Sighișoara (și zonele limitrofe din județele Sibiu, Brașov și Harghita), pentru Colegiul Național „Mircea Eliade” Sighișoara, a făcut ca la secția română, clasele a IX-a să se realizeze 100% încă din prima etapă de admitere.

         În urma efectuării studiului și a chestionarului privind opțiunile școlare și profesionale ale elevilor, evidențiem faptul că există opțiuni ale elevilor pentru a forma toate cele trei clase de la profilul teoretic pentru anul școlar 2021-2022.

          Desființarea unei clase, ar duce la imposibilitatea acestor elevi, cu medii mari, de a accede la educație conform opțiunilor manifestate și menționate, la un liceu și profil pe care și-l doresc. 

        ISJ MUREȘ reduce numărul de clase cu 6 (șase) / municipiu. 

         Adăugăm faptul că există școli generale și în proximitatea orașului nostru și acestea nu au fost luate în calcul. Și aici  sunt elevi care vor dori să se indrepte spre Colegiul National "Mircea Eliade". 

      Opțiunile elevilor sighișoreni, din clasele a VIII-a,  le considerăm a  fi relevante în păstrarea tuturor claselor de profil deja existente . 

          Fiți alături de noi în acest demers!
  

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Dica Gabriela să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...