Susținem găsirea unei soluții pentru colectarea deșeurilor vegetale/ biodegradabile din gospodăriile din Giroc!

CĂTRE: PRIMĂRIA COMUNEI GIROC

Compartimentul Protecția Mediului  

Legea compostului (nr.181/2020),  prevede printre altele, ca, în mediul rural, deșeurile vegetale să nu mai fie aruncate în recipientele dedicate gunoiului menajer, ci în cele dedicate compostului. Aceste prevederi aplicate și de Societatea Retim atrag după sine următoarea situație, la nivel de comună Giroc: toți locuitorii sunt obligați să arunce deșeurile vegetale și biodegradabile (vorbim nu doar despre crengi sau iarbă, ci și despre: coji de ouă, orice fel de resturi de legume sau fructe, plicuri de ceai, zaț de cafea etc) în recipiente de compost amplasate în propriile curți. În caz contrar, containerele nu vor fi ridicate de Retim, în plus existând și riscul unor amenzi. 

În acest context, semnatarii acestei petiții, cetățeni ai comunei Giroc, vă solicităm, prin prezenta, rezolvarea cu celeritate a problemei colectării deșeurilor vegetale biodegradabile  prin altă modalitate decât aceea a achiziționării și folosirii recipientelor de compost.

În sprijinul solicitării noastre menționăm că localitatea a dezvoltat în ultimii ani un aspect urban, iar suprafețele de teren pe care subsemnații le deținem sunt minimale, înghesuite, în majoritate cu statut de "spațiu verde" și în nici un caz de grădină. Astfel, recipientele de compost devin nu doar inutile, imposibil de amplasat și utilizat, ci și o sursă de insecte și mirosuri neplăcute.

Posibile soluții ar fi: fie stabilirea unei zile din lună când să se facă colectarea acestor deșeuri, fie organizarea unui centru de colectare a acestora pe teritoriul comunei. Astfel, deșeurile ar urma a fi prezentate, de cei interesați, în saci de plastic negri, la stradă (varianta 1) sau în locația desemnată ( varianta 2).

Totodată suntem dispuși să contribuim  (dacă este nevoie) cu o taxă în plus pentru acest serviciu.

În speranța unei soluționări favorabile a acestei probleme, așteptăm cu interes răspunsul Dvs.  


Andreea Medinschi    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Andreea Medinschi să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...