Susținem afirmațiile denunțate de plângerea penală a USL

Subsemnații, luând cunoștință de plângerea penală depusă de USL și înregistrată la Parchetul de pe lângă ICCJ, cu nr. 13098 / 19 iulie 2012, prin care Președintele ales al României, Traian Basescu, precum și Monica Macovei, Sever Voinescu, Mihai-Răzvan Ungureanu, alături de alți 11 lideri PDL, sunt denunțați cum că ar fi săvârșit infracțiunile de “Subminare a economiei naționale” (art.165 CP) și“Comunicare de informații false” (art.168 CP), din cauza felului în care s-au exprimat despre acțiunile USL din ultimele săptămâni, declarăm următoarele:

Prin prezenta, subsemnații ne solidarizăm cu cei denunțați, recunoscând că, la rândul nostru, consideram adevărate afirmațiile ce fac obiectul plângerii penale a USL.

Ne autodenunțăm, recunoscând că am susținut și vom susține în continuare, cu convingere, atât în privat cât și in public, atât în țară cât și în străinătate, propozițiile în chestiune:

Traian Băsescu

- “Cer liderilor USL, UNPR și UDMR să înceteze acțiunile împotriva instituțiilor statului. (…) Au pus situația statului român și pe cei 22 de milioane de locuitori într-o situație extrem de dificilă, pe analiza mea, similară cu cea generată de mineriada din 1990.”

- “suspendarea are ca obiective punerea sub controlul PSD și PNL al instituțiilor statului, în principal a justuției”

Cristian Boureanu

- “Lovitura de stat a USL continuă. USL ignoră decizia definitivă și general obligatorie a CC (…). USL refuză să aplice decizia Curții Constituționale și să pună în acord ordonanța de urgență cu această decizie CCR.”

Cezar Preda

- “Victor Ponta și Crin Antonescu au declanșat Jihadul împotriva României democratice. După cererile de revocare din funcție a Avocatului Poporului, a judecătorilor Curții Constituționale, a președinților Senatului și Camerei Deputaților, urmează cererile de revocare a judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție, revocarea mandatelor parlamentarilor din opoziție și apoi lichidarea intelectualilor și a presei libere”

- “Curtea Constituțională a confirmat luni tentativa de lovitură de stat prin atacul la instituții regizat și pus în aplicare de USL”

Cristian Preda

- “USL vrea un control total al scenei politice înainte de alegeri. Scrutinul ar urma să confirme – ca în comunism – un aranjament al partidului care a acaparat statul. (…) societatea se confruntă din nou cu tentația totalitară.”

- “Invocarea unei ordonanțe de urgență cu același conținut care ar anula decizia CCR este în acest moment o sursă de anarhie.”

Emil Boc

- “Acțiunile de marți ale USL reprezintă un atac barbar și nemaiîntîlnit la adresa democrației prin faptul că se încearcă suprimarea funționării unor instituții și tranformarea altora în jucării (…). se urmărește cu orice preț controlul total al nominalizărilor pentru viitoarele poziții de Procuror General și Procuror Șef al DNA”.

- “procedurile declanșate de USL privins suspendarea din funcție a Președintelui Traian Băsescu înseamnă o execuție cu premeditare a statului de drept și denotă un caracter stalinist, condamnat de liderii UE.”

Vasile Blaga:

- cu ocazia luării cuvântului în plenul Parlamentului, a făcut apel la parlamentarii UNPR, UDMR și la minorități să “nu pună umărul la răsturnarea democrației”.

Monica Macovei
- “Oameni buni, treziți-vă! Suntem în plină lovitură de stat. Ponta și USL se șterg pe picioare cu Constituție, legea și instituțiile democratice. Trăim zile de urgie care șterg 22 de ani de construcție democratică. Astăzi Ponta și USL dau o lovitură de stat, au înlocuit legile cu propriile pofte tiranice”

- pe blogul său, www.monica-macovei.ro, a publicat o declarație politică intitulată “Lovitura de stat continuă: puterile CCR reduse azi”

- Monica Macovei a declarat pentru Hotnews că va sesiza Parlamentul European cu privire la situația politică din România. Macovei a invocat articolul 7 din tratatul privind Uniunea Europeană, care prevede că drepturile unui stat membru pot fi suspendate, inclusiv dreptul de vot în consiliu, atunci când se constată nerespectarea legii și a democrației.

Raluca Turcan

- “acțiunile Ponta-Antonescu continuă linia politică antidemocratică pe axa Ceaușescu-Iliescu-Năstase. (…) liderii USL au lansat un adevărat linșaj politic împotriva instituțiilor statului.”

Nicușor Păduraru

-publică pe blogul său, www.nicușorpăduraru.ro un articol intitulat “Este evident o lovitură de stat”

Ioan Oltean

- “3 iulie 2012, ziua în care în România a murit democrația. În istorie se va vorbi ca de 6 mai 1945. Astăzi trăim o adevărată lovitură de stat. (…) Astăzi, instituții publice au căzut, TVR a fost desființată, radioul public a fost desființat, Avocatul popourului e pe care să fie desființat, senatul României a fost desființat, urmează și Camera Deputaților.”

Andreea Paul

- “acest ultim plan al USL oscilează între impostură, prostie și lovitură de stat. (…) PDL face apel la conjugarea tuturor forțelor civice și responsabile spre a stopa acest demers care afectează pe termen lung statul de drept (…)”

Anca Boagiu

- pe blogul personal, www.ancaboagiu.ro, publică o înregistrare audio-video a unei emisiuni televizate la care a participat, iar denumirea postării este: “Democrația din România a dispărut grație “mineriadei” USL”.

Sever Voinescu

- pe pagina de Facebook postează următoarea declarație: “Bună dimineața România! E 6 martie 1945″

- “USL induce frica în instituțiile statului, în populație, în administrația centrală, pentru a-și atinge scopul. (…) USL vrea să distrugă absolut tot pentru a avea controlul asupra statului, asupra justiției”

Sebastian Lăzăroiu

- interviu acordat ziarului Evenimentul Zilei “Decizia CCR de ieri arată clar LOVITURA DE STAT dată săptămâna trecută”

Mihai Răzvan Ungureanu

- “ceea ce se întâmplă astăzi reprezintă în mod clar o lovitură de stat mascată cub aparența procedurilor democratice. (…) observăm îndârjirea cu care sunt încălcate și acaparate instituțiile statului.”

- “Abuzurile inimaginabile ale puterii constatate de cancelariile statelor partenere și prietene vor duce Într-un termen scurt la izolarea României pe plan internațional. Ignorarea lor arogantă, minimalizarea lor reprezintă proba clară a faptului că puterea a orbit: nu vede sau nu ține cont deloc de consecințele dezastruoase pe care atitudinea aceasta sfidătoare le atrage asupra tuturor cetățenilor României.”

- “justiția este timorată, este pusă sub presiuni enorme, iar ceea ce se întâmplă astăzi este unul dintre motivele pentru care trebuie să fim îngrijorați. Trebuie ca președintele interimar al țării, Crin Antonescu, să aibă o pronunțare foarte clară asupra felului în care este tratată justuția (…) a modului în care este agresată, a faptului că procurorii și judecătorii primesc amenințări extrem de dure la adresa felului în care tratează spețele pe care le au în competență. (…) în condițiile anarhiei care s-a instaurat nu mai sunt șanse de prosperitate.”

- “statul de drept suferă dramatic în aceste momente.”

- “Expresia de lovitură de stat nu este tare, este ceea ce se întâmplă. (…) Vorbim de un alt joc unde nu primează interesul cetățenilor români, este o însăilare de interese personale, interese mafiote, putem vorbi de această situație în cuvinte clare.”

——–

Fundația Ioan Bărbuș http://dreapta.net/