Studenții de la Universitatea Transilvania din Brașov vor ca din semestrul al doilea toate activitățile să se desfășoare online

Către conducerea Universității Transilvania din Brașov

 

Această petiție este semnată de către studenți ai Universității Transilvania din Brașov și nu numai, o petiție în care solicităm începerea cursurilor din semestrul al doilea în mediul online.

Suntem de acord cu faptul că numărul de cazuri la mia de locuitori a scăzut, dar asta nu înseamnă că virusul nu mai există. Din contră, virusul SARS-CoV-2 este foarte contagios și este într-o continuă evoluție, o ramură nouă fiind deja descoperită în Anglia, unde școlile au fost închise.

Considerăm că este inadecvat ca, indiferent de situația epidemiologică, indiferent de opinia studenților, Universitatea să adopte un scenariu hibrid deoarece studenții sunt cei care interacționează mai mult cu alte persoane. Ei sunt cei care se întâlnesc in fața corpului, la cămin, în oraș și iau contact cu mai multe persoane decât profesorii. Chiar dacă la studenți virusul nu se manifestă în același fel precum la persoanele mai în vârstă , ei tot sunt purtători și cu toții avem câte o rudă mai in vârstă care s-ar putea îmbolnăvi. 

În altă ordine de idei, scenariul hibrid ar fi adecvat pentru facultățile de inginerie și de medicină, unde laboratoarele și practica sunt esențiale. Dar pentru facultățile umaniste, orice materie poate fi ușor predată și in mediul online, la seminar, unde domnii profesori ne predau iar apoi ne sunt postate cursurile pentru a aprofunda informația primită. 

Pe de altă parte este vorba și despre studenții care nu își permit să stea în chirie, având în vedere că acum nu se mai găsește nici măcar o garsonieră sub 300 de euro, iar căminele sunt deja ocupate. Singura soluție ar fi să facă naveta, și asta doar pentru două ore de seminar, iar apoi să stea prin gară sau undeva unde este căldură ca să intre la cursuri de pe telefon sau laptop, fiindcă nu este nici măcar un local care să fie deschis și pe interior.

Solicităm, din nou, în mod insistent reluarea cursurilor în mediul online sau măcar realizarea unui sondaj dedicat studenților, așa cum au făcut și multe alte universități din țară, în care să se voteze modul în care să se înceapă semestrul al doilea.

Cu cea mai mare stimă,

Studenții UnitBv


Studenții UnitBv    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Studenții UnitBv să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...