Strângerea de semnături pentru susținerea Petiției ANPR adresata Președintelui și Guvernul României, pentru susținerea legii pensiilor la 01, septembrie și majorarea punctului de pensie cu 40%

Petiţie

 Domnului  Klaus Werner Johannis - Preşedintele României
Domnului Ludovic Orban - Primul Ministru al României
Doamnei Violeta Alexandru - Ministrul Muncii

         În spiritul normelor obligatorii generate de pandemia prezentă, ce afectează cea mai mare parte a populaţiei României, merită să condamnăm  peste 5 milioane de pensionari la condiţii inumane de viaţă? Sechestraţi în locuinţe şi cu acordarea a două ore pe zi (apoi 4 ore) pentru a se aproviziona cu produse agroalimentare şi medicamente.  Este corect, e drept, e omeneşte? D-lor guvernanţi aţi acordat mai multe drepturi animalelor de companie decât pensionarilor cu vârsta de peste 65 de ani. Să ştiţi că pensionarii au suportat cu greu această viaţă plină de privaţiuni.
Domnilor politicieni şi guvernanţi, indiferent de rang şi funcţie aţi încălcat cu bună ştiinţă şi în mod grosolan DECLARAŢIA UNIVERSALĂ A DREPTURILOR OMULUI, de la Art. 1 la Art.11.
ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ A PENSIONARILOR DIN ROMÂNIA, protestează împotriva condiţiilor inumane de viaţă, impuse tuturor pensionarilor din Romania, în această perioadă de pandemie.
D-na Ministru Violeta Alexandru a instituit o stare de stres şi de depresie asupra persoanelor în vârsta, ba că le măreşte pensiile, ba că nu au bani la bugetul de stat. Dumneavoastră nu aveţi dreptul să vă jucaţi cu starea lor de sănătate şi viaţa lor. De aceea Asociaţia Naţională a Pensionarilor din România, încă de la înfiinţare, are ca obiectiv permanent purtarea unui dialog cu instituţiile centrale ale statului care să adopte măsuri urgente pentru a asigura:
- respectarea drepturilor legale şi a demnităţii pensionarilor,
- creşterea calităţii vieţii şi a nivelului de trai,
- accesul pensionarilor la serviciile medicale şi îmbunătăţirea
sistemului de compensare şi acordarea medicamentelor,
- creşterea puterii de cumpărare a pensiilor şi indexarea
automată ca rată a inflaţiei, existenţa în permanenţă a unui raport optim
între pensii şi salarii.
Precizăm pentru toţi politicienii, aceşti pensionari pe care i-aţi obligat să stea în case un timp destul de îndelungat, sunt cei care au construit România de după război, au creat un imens patrimoniu economic, agricol, industrial, financiar, o salbă de staţiuni de odihnă şi tratament, de recuperare la munte şi la mare, cu sacrificii enorme. De ce azi bazele de odihnă şi tratament nu pot fi folosite de oameni care să se bucure de tratament şi recuperare. Nu vi se pare curios că dvs. aţi blocat obiectivele turistice, iar pe pensionari, îi ţineţi închişi  în case? Ne întrebăm şi vă întrebăm unde sunt normele de aplicare şi folosire a staţiunilor balneare? Oare nu credeţi că această situaţie putea fi gestionată cu înţelegere şi omeneşte? Oare ce au însemnat Ordonanţele Militare?, Condiţii civilizate de viaţă s-au ne-au obligat să credem că suntem în Venezuela sau Ciad, ţări unde de fapt bântuie sărăcia şi totalitarismul.
Noi cei de peste 65 de ani am plecat de la ideea că toţi incorpore trebuie să respectăm legile ţării, dar spre mirarea noastră în acest timp cât noi stăteam în case, politicienii şi guvernanţii noştri au încălcat cu bună ştiinţă Ordonanţele Militare pe care nouă ni le-a impus cu atâta străşnicie. De ce oare?
Noi am trecut prin stările gripale cu viruşi periculoşi, poate mult mai periculoşi decât acest Coronavirus.
Dlor politicieni şi guvernanţi vă întrebăm de ce oare nu sunteţi interesaţi să reporniţi industria, agricultura, comerţul, serviciile şi toată infrastructura de tratament, odihnă şi recuperare?
Dacă în alte state acestea funcţionează, la noi trebuie să mai treacă cel puţin 10 zile până când vor fi redeschise. La nivel mondial economia mondială nu mai funcţionează în mod obişnuit şi se caută prăbuşirea ei ori alte diversiuni.
Credeţi  că românii nu ştiu că sunteţi oameni dirijaţi din exterior şi nu ascultaţi de cererile şi nevoile neamului.
Toate aceste frustrări ale poporului şi în mod prioritar ale pensionarilor se vor decanta odată cu alegerile ce vor veni când sigur veţi da socoteală.
Noi dorim o viaţă normală pentru poporul român, iar pentru pensionari vă cerem să le daţi drepturile după o viaţă de muncă.
Nu uitaţi că aceşti oameni se află pe ultimul segment al vieţii. În final să nu uitaţi că istoria vă va judeca pentru viaţa de coşmar pe care ne-aţi rezervat-o.
Tuturor pensionarilor şi salariaţilor români vă dorim viaţă lungă, sănătate şi prosperitate. Încheind aceste rânduri într-o totală nelinişte pentru vieţile tuturor dacă vă regăsiţi în aceste rânduri subscrieţi pentru binele  tuturor românilor indiferent de etnie.

                  Vă rugăm, treziţi-vă!
Acordaţi-le seniorilor, stima, respectul şi preţuirea.


Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania - ANPR    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania - ANPR să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

kysytään!-- Large modal -->