Susțineți stoparea închiderii totale sau parțiale a activității de judecată

CĂTRE

GUVERNUL ROMÂNIEI

În atenția Primului – Ministru, d-l. Ludovic ORBAN

 

Adresa: Palatul Victoria, Piaţa Victoriei nr. 1, Sector 1, Bucureşti, cod postal 011791

Tel: 40-21-314 34 00 / 40-21-319 15 64

E-mail: pm@gov.ro 


Subsemnații, cetățeni români, formulăm următoarea

 

PETIȚIE

Prin intermediul căreia solicităm Guvernului României alocarea fondurilor necesare pentru ca instanțele de judecată să își poată desfășura activitatea în condiții de siguranță și igienă sanitară pentru limitarea transmiterii virusului Sars-Cov2 în interiorul acestora și pentru stoparea închiderii instanțelor,

pentru următoarele

ARGUMENTE

 

Ca urmare a numărului de îmbolnăviri al personalului din justiție s-a ajuns la situația de neacceptat în care s-a propus un proiect de lege prin care să se poată întrerupe activitatea de judecată parțial sau în întregime (proiect de lege inițiat de Guvernul României).

Se propune legiferarea posibilității întreruperii totale sau parțiale a activității de judecată (https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/11/LG-1.pdf ), CONTRAR  PREVEDERILOR CONSTITUȚIEI României (art. 21 alin. 2), însă nu se ia nicio măsură efectivă pentru stoparea transmiterii virusului SARS-COV 2 în incinta instanțelor.

Nu se alocă fondurile necesare pentru instanțe astfel încât să se poată face dezinfectarea spațiilor din incinta instanțelor, nu se alocă fondurile necesare pentru achiziția materialelor și echipamentelor necesare pentru ca judecătorii și personalul instanțelor să își poată desfășura activitatea în condiții de igienă și siguranță sanitară, nu se alocă fonduri pentru testarea constantă și în masă a personalului instanțelor pentru a putea fi izolate la timp persoanele testate pozitiv cu virusul Sars-Cov2 astfel încât să se limiteze transmiterea virusului în interiorul instanțelor.   

În lipsa alocării acestor fonduri crește exponențial riscul ca un număr din ce în ce mai mare de judecători și personal auxiliar să devină pozitivi, iar un număr din ce în ce mai mare de instanțe să își închidă activitatea parțial sau total.

Se va ajunge în acest fel ca cea de a treia putere în stat să nu își mai poată desfășura activitatea și să nu își mai poată exercita atribuțiile.

Închiderea activității instanțelor de judecată poate genera haos în societate ca urmare a faptului că există riscul ca atunci când vor auzi că se închid instanțele cei care sunt violenți din fire să nu se mai abțină și să recurgă la violență (pentru că psihologic vor crede că nimeni nu mai are ce să le facă), iar cei care se cred victime să considere că sunt îndreptățiți să își facă singuri dreptate (crezând că nimeni nu îi mai poate apăra și nimeni nu le va mai face dreptate).

Astfel, închiderea activității de judecată va genera o stare de insecuritate socială cu consecințe negative pentru fiecare cetățean.

Din aceste motive, solicităm Guvernului României alocarea fondurilor necesare pentru ca instanțele de judecată să își poată desfășura activitatea în condiții de siguranță și igienă sanitară pentru limitarea transmiterii virusului Sars-Cov2 în interiorul acestora și pentru stoparea închiderii instanțelor.

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Elena Radu să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

kysytään!-- Large modal -->