Stop taierii abuzive a arborilor din Brasov!

Avand in vedere problemele serioase de poluare a aerului din Brasov si modul defectuos in care este executata operatiunea de toaletare a arborilor de pe teritoriul municipiului Brasov, operatiune in urma careia sute de arbori sunt redusi la stadiul unui trunchi golas, a unei ghioage, nimic de-a face cu un arbore sanatos, pornim aceasta petitie pentru a obliga Primaria Brasov sa inceteze aceste practici.

Deasemenea, pe langa ciuntirea inestetica si neconforma a arborilor, atragem atentia si asupra eliminarii totale

a alveolelor dedicate vegetatiei de pe aliniamentul bulevardelor, un astfel de caz fiind observat la doi pasi de primarie, unde doi platani au fost taiati iar in locul lor nu s-a mai plantat nimic, ulterior aleveolele fiind pur si simplu asfaltate.

Le readucem aminte factorilor administrativi un paragraf din Legea Nr. 24 din 15 ianuarie 2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din zonele urbane, unde la articolul 6 si 12 sunt mentionate urmatoarele aspecte:

ART. 6 Statul recunoaşte dreptul fiecărei persoane fizice la un mediu sănătos, accesul liber pentru recreere în spaţiile verzi proprietate publică, dreptul de a contribui la amenajarea spaţiilor verzi, la crearea aliniamentelor de arbori şi arbuşti, în condiţiile respectării prevederilor legale în vigoare.
......................
ART. 12
Aliniat(5): În cazul arborilor ornamentali (tei, salcâm, castan, arțar, mesteacăn, stejar) plantați pe spațiile verzi din domeniul public, precum și al celor plantați în aliniamente în lungul bulevardelor și străzilor, pe terenurile din zonele urbane și rurale, este interzisă intervenția cu tăieri în coroana acestora, cu excepția lucrărilor de eliminare a ramurilor uscate sau a celor care afectează siguranța traficului pietonal și rutier, a imobilelor aflate în apropiere, precum și a celor de pe traseul rețelelor aeriene.

Petitie.PNG

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Nelu Corbu să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook