STOP desființării liceelor economice

Către Ministrul Educației

Urmare a modificărilor incluse în proiectul Legii Învățământului Preuniversitar, toate liceele tehnologice vor fi transformate în licee profesionale. Se va distruge, astfel, o tradiție de 150 de ani de învățământ economic preuniversitar.

Având în vedere că liceele economice sunt primele în opțiunile absolvenților de gimnaziu (după liceele teoretice) și se situează, conform rezultatelor la Bacalaureat, peste unele licee teoretice, dorim pe această cale să tragem un semnal de alarmă autorităților/ factorilor de decizie, legat de distrugerea calității educației din aceste licee (cu impact direct asupra elevilor și profesorilor).

Atragem atenția și asupra faptului că nivelul 4 de calificare (tehnician în activități economice, administrație) nu are corespondent în nivelul 3 de calificare, specific școlilor profesionale. 

Acest lucru determină un efect în cascadă asupra învățământului universitar economic, întrucât mare parte din studenți provin de la aceste licee economice. Așa cum, în mediul universitar, facultățile sunt împărțite în vocaționale, teoretice, tehnice și economice, considerăm că este în beneficiul tuturor păstrarea aceleiași structuri și în mediul preuniversitar.

Având în vedere criteriile de diferențiere și aspectele semnalate, vă rugăm să analizați cu maximă celeritate situația, în vederea delimitării liceelor economice de cele profesionale.

 

Învățământul economic are o veche tradiție in România. Unele licee/școli au fost înființate în 1864, pe vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Acestora li s-au adăugat, ca urmare a interesului tot mai mare pentru studiul economic, numeroase alte licee de profil, astfel încât azi există în fiecare județ unul sau mai multe licee economice. Din 1864 zeci de mii de absolvenți ai liceelor economice și-au găsit drumul în viață, unii devenind nume sonore în societatea românească.


Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” Galați    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” Galați va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...