Spuneți NU construirii unui nou bloc pe str. Jepilor nr. 3, Răcădău, Brașov!

Stimaţi cetăţeni ai oraşului Braşov, stimați locuitori ai cartierului Răcădau!

Prin intermediul acestei petiţii dorim să vă aducem la cunoştinţă un proiect pe cale de a fi demarat, un nou atac la padurea si la cartierul Racadau, proiect care presupune construirea unui nou bloc de locuințe pe strada Jepilor nr. 3 (in imediata vecinătate a școlii nr. 4), chiar la liziera pădurii!

Autorizația de construcție a fost deja eliberată de catre Primăria Brașov pentru construirea unui bloc de locuinte P+4E+Etaj tehnic fără a solicita vreun acord din partea vecinilor din zonă, fără a face afișaje de informare încă de la obținerea primului aviz in 2022, acționându-se în tăcere. Blocul se dorește a fi construit la o distanță mai mică decât 50 m de pădure! Ridicarea blocului va crea blocaje pe artera stradală îngustă, mai ales că, la ora actuală, parcările existente nu fac față numărului de autoturisme. Implementarea unui proiect rezidențial în această zonă trebuia să aibă în vedere și utilitățile, or din acest punct de vedere, canalizarea deja nu face față, sunt subsoluri inundate de refularea rețelei de canal. Nu s-au prezentat soluții de suplimentare a rețelei care să preia dejecțiile blocului nou ca acestea să nu ajungă în subsolurile blocurilor existente. 

Acesta este primul pas inspre apariția unor alte noi blocuri de pe derdeluș lângă pădure – pas care se încearcă de multă vreme a fi făcut dar care s-a izbit mereu de opoziția cetățenilor! Vă rugăm să nu rămâneți indiferenți și să semnați această petiție!

Despre acest proiect s-a scris și în anul 2022 în presa locală, iar cetățenii au aflat încă de atunci de pe rețelele de socializare că va apărea un nou bloc de locuințe. https://www.bizbrasov.ro/2022/03/14/constructia-unui-bloc-intr-o-zona-sensibila-din-racadau-avizata-de-comisia-de-circulatie/?fbclid=IwAR24Q6rMX1YmyIUVeVgBylmCEbttL4ObGbWz7of4zkKoa6tSSmwsP-OTosw

In anul 2017 Racadaul a primit statutul de “cartierul in care se respira cel mai curat aerdin Romania”, lucru pe care Primaria Brasovului il uita prea des sau nu il ia in considerare atunci cand elibereaza astfel de autorizații.

https://adevarul.ro/locale/brasov/cum-arata-cartierul-respira-mai-curat-aer-romania-aglomerarea-urbana-construita-munti-1_590dc13a5ab6550cb8d910db/index.html

În acest cartier recunoscut pentru pădurile bogate pe care le are ÎNCĂ, se dorește a fi ridicat din nou un bloc de locuințe cu 4 etaje + etaj tehnic, fiind foarte interesant cum totuși poate fi aprobat un PUZ pentru un imobil de 4 etaje atâta timp cât școala limitrofă are numai 2 etaje, iar blocul existent de vis-a-vis (Jepilor nr. 6, bl. A6B) este foarte apropiat acestui teren mic, teren care are o suprafață de doar 490 mp?

Cum este posibil ca Primăria Brașov să aprobe din nou intervenția asupra acestei zone? De ce se acceptă cu atâta ușurinţă transformarea acestui cartier desemnat ca fiind cu aerul cel mai curat din țară într-unul gri, de betoane? De ce în loc să se protejeze natura, prin înfrumuseţarea acestui loc, posibil prin amenajarea unui spațiu de joacă pentru copii și de care să poată beneficia atâta lume, se alege întotdeauna varianta care aduce câștiguri importante doar “investitorilor”?

Există destule terenuri virane în preajma Braşovului şi chiar în Braşov; de ce ar trebui să incercam sa sacrificăm din nou aceasta zonă? Pentru ca aceste locuințe vor fi vândute cu lozinci false despre aerul curat al Răcădăului și despre zona împădurită din proximitate – lucru care evident nu va mai fi valabil pe măsură ce aceste imobile vor fi ridicate!  

Unde e grija pentru mediu?!

Din nou S-A ACȚIONAT ÎN TĂCERE până la această etapă!

Avem rugămintea ca noi, cetăţeni ai cartierului Racadau dar si ai Braşovului, să intervenim prin semnarea acestei petitii online si dacă va fi cazul prin acționarea în justiție pentru oprirea atacului concertat și repetat asupra acestei zone a Brașovului!

Haideţi să ne unim incă o dată, la fel ca acum câțiva ani, când acest lucru s-a încercat din nou (la acea dată se încerca ridicarea unui așa-zis “ansamblu rezidențial” compus din 7 blocuri pe derdeluș) și să acţionăm ! NU trebuie să acceptăm distrugerea oraşului şi nu avem voie să îl lăsăm la cheremul investitorilor cărora puţin le pasă de frumusețea naturală a Braşovului.

constructie_Jepilor3.jpegpoza111.JPG

Imagine_1.jpeg

https://www.bizbrasov.ro/2022/03/14/constructia-unui-bloc-intr-o-zona-sensibila-din-racadau-avizata-de-comisia-de-circulatie/?fbclid=IwAR24Q6rMX1YmyIUVeVgBylmCEbttL4ObGbWz7of4zkKoa6tSSmwsP-OTosw

https://www.bzb.ro/stire/constructia-unui-nou-ansamblu-rezidential-pe-strada-jepilor-supusa-dezbaterii-publice-a92973#.Vm6J8GkynPt.facebook

 


Locuitorii din strada Jepilor din Brasov    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Locuitorii din strada Jepilor din Brasov va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom publica online adresa dumneavoastră.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...