Spune NU creșterii TVA pentru cluburile de fitness și sălile de Sport de la 5% la 19%! Spune DA stilului de viață sănătos și activ!

logo-romania-active-646x404.jpegMILIOANE DE CETĂȚENI ACTIVI AR FI AFECTAȚI DE DECIZIA DE A CREȘTE TVA PENTRU SPORT ȘI FITNESS! Semnează petiția prin care spunem NU TVA-ului de 19% pentru sălile de sport și cluburile de fitness!  

Creșterea TVA de la 5% la 19% ar determina o scumpire semnificativă a abonamentelor pentru serviciile de health & fintess și a accesului la facilitățile sportive, iar acest lucru îi va descuraja pe români să ducă un stil de viață activ și sănătos. Progresul înregistrat până acum în promovarea unei populații mai sănătoase prin sport și activitate fizică regulată va stagna, cu consecințe negative pe termen lung asupra sănătății publice, unde, din păcate, vom vedea o creștere a cheltuielilor. Prevenția este întotdeauna pe primul loc în orice economie sănătoasă!  

Noi, membrii RomaniaActive, asociația industriei de sănătate și fitness din România, suntem profund îngrijorați și ne opunem vehement deciziei de a crește TVA-ul pentru cluburile de fitness și sălile de sport de la nivelul actual de 5% la 19%, așa cum apare în știrile care au circulat recent în mass media. Această decizie injustă va avea repercusiuni grave asupra sănătății și bunăstării națiunii noastre și este de o importanță capitală să fie reconsiderată.  

ROMÂNII AU NEVOIE DE SERVICIILE DE SPORT, SĂNĂTATE ȘI FITNESS ACCESIBILE!  

RomaniaActive crede cu tărie că serviciile de fitness și wellness ar trebui să fie accesibile și disponibile pentru toți cetățenii români. O creștere bruscă și semnificativă a TVA ar contrazice direct acest obiectiv și ar crea o barieră financiară inutilă pentru oportunitățile de sănătate și fitness.  

INDUSTRIA SĂNĂTĂȚII ȘI FITNESSULUI TREBUIE SĂ FIE CONSIDERATĂ ESENȚIALĂ, DEOARECE BENEFICIILE PE CARE LE ADUCE SUNT URIAȘE!  

Prevenția este esențială! Exercițiile fizice regulate ajută la prevenirea și tratamentul celor mai prevalente boli cronice din lume! Exercițiul este medicament! Până în 2030, lipsa exercițiilor fizice va fi o cauză majoră a peste 500 de milioane de cazuri noi de boli cronice și tulburări mintale la nivel global, costând guvernele lumii peste 27 de miliarde de dolari!  

Este un lucru pozitiv faptul că TVA nu va fi modificat pentru medicamente, dar prevenția vine întotdeauna pe primul loc, iar exercițiile fizice regulate înseamnă în primul rând prevenție! Știm cu certitudine, susținuți de numeroase studii medicale și de poziția Organizației Mondiale a Sănătății, că exercițiile fizice regulate fac parte din prima linie în prevenirea și chiar din tratamentul unor dintre cele mai prevalente boli cronice: diabetul, bolile de inimă și obezitatea!  

Rolul activității fizice este crucial pentru sănătate! Este dovedit că exercițiile fizice regulate contribuie la:

  • Reducerea incidenței și mortalității cardiovasculare
  • Reducerea incidenței multor tipuri de cancer
  • Reducerea riscului de demență
  • Îmbunătățirea calității vieții
  • Reducerea riscului de obezitate
  • Prevenirea și reducerea progresiei diabetului de tip 2

(Sursa: https://www.exerciseismedicine.org/eim-research0/physical-activity-health-impact/)  

"Cerem Guvernului României, Ministrului Sănătății și Președintelui Agenției Naționale pentru Sport să prioritizeze sănătatea națiunii. O rată de 19% a TVA-ului va avea consecințe negative grave atât asupra industriei, cât și asupra viitorului sănătății din România. RomaniaActive și membrii săi se angajează să promoveze o națiune fizic activă și sănătoasă. Vă îndemnăm să luați în considerare importanța activității fizice, a sănătății și a fitnessului în societatea noastră. O creștere semnificativă a TVA-ului pentru serviciile de activitate fizică și fitness ar afecta nu doar industria, ci și copiii, tinerii, familiile și antreprenorii care depind de ea." – Kent Orrgren, Președinte RomaniaActive.  

Pentru viitorul unei Românii sănătoase, semnează petiția! Spune NU creșterii TVA pentru serviciile de sport și fitness și spune DA oportunităților de activități fizice și sport pentru sănătate și o viață mai bună!          

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Luana Muresan va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:




Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...