Solicităm reanalizarea deciziei cu privire la închiderea școlii și a grădiniței din comuna Dumbrăvița, județul Timiș. Dorim prezența fizică a elevilor la cursuri.

        Elevii au dreptul și merită acces real și egal la educație, în condiții sigure din punct de vedere sanitar, drept pentru care dorim continuarea cursurilor cu prezență fizică.  De asemenea, precizăm faptul că alte localități din județul Timiș cu o rată de infectare apropiată de cea din comuna Dumbrăvița nu au fost carantinate, elevii din comunitățile respective având posibilitatea de a participa fizic la activitățile educaționale.

        În plus, există în Dumbrăvița grădinițe și after school-uri private cărora li se permite desfășurarea activității fizice pe perioada carantinei, în schimb școala și grădinița de stat din localitatea noastră este privată de acest drept.

        În perioada de educație online s-a constatat o scădere în ceea ce privește nivelul de asimilare a cunoștințelor de către elevi. La clasele primare formarea deprinderilor  de a citi, de a scrie și de a socoti a avut de suferit în perioada în care orele s-au realizat în mediul online.

        Există numeroase studii specializate care atestă dezavantajele învățământului online, mai ales la ciclul preșcolar și cel primar. În schimb, nu există studii care să releve faptul că școlile sunt generatoare a unui număr mare de cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2.

        Prin absentarea de la școală și grădiniță, copiii vor suferi pierderi majore atât la nivel educațional, cât și la nivel  socio-emoțional.

        Copiii noștri își dezvoltă competențele socio-emoționale, precum capacitatea de a interacționa, de a comunica, de a argumenta, de a face față unui conflict și de a-l gestiona, de a fi empatic cu ajutorul profesorilor și al colegilor de clasă/grupă.


Școala Gimnazială Dumbravita    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Școala Gimnazială Dumbravita să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...