SOLICITAM MONTAREA DE PANOURI ANTIFONICE DE-ALUNGUL PORTIUNII DE CALE FERATA CARE TRANZITEAZA CARTIERUL BALTA SARATA DIN CARANSEBES, CARAS-SEVERIN

Catre :  Primaria Caransebes/ Prefectura Caras-Severin/ Consiliul Judetean Caras-severin/ Regionala CFR Timisoara

PETITIE PRIVIND MONTAREA DE PANOURI ANTIFONICE DE-A LUNGUL PORTIUNII DE CALE FERATA CARE TRANZITEAZA CARTIERUL BALTA SARATA DIN CARANSEBES, CARAS-SEVERIN

Cetatenii cartierului Balta Sarata din Caransebes, locuitori ai blocurilor situate in imediata apropiere a caii ferate (magistrala Timisoara-Bucuresti), prin prezenta va rugam sa aveti in vedere, montarea unor panouri antifonice, de-a lungul portiunii de cale ferata care trece in imediata apropiere a blocurilor mentionate mai inainte, in conformitate cu Legea 121/ 2019, privind evaluarea si gestionarea zgomotului ambiant.

In ultimii ani, traficul pe aceasta magistrala s-a intensificat, numarul  trenurilor  care circula pe aceasta ruta crescand semnificativ, in special datorita garniturilor de marfa ale operatorilor de transport privati, de asemenea, in crestere.

Precizam ca, zgomotul produs de trenurile aflate in tranzit, in special cele de marfa, este foarte puternic si deranjeaza, confortul si odihna de care au nevoie locuitorii cartierului. Pentru exemplificare, specificam faptul ca, la trecerea unui tren, un televizor cu volumul sonorului aflat la maxim, este aproape imperceptibil.

Linia ferata, echipamentul de rulare al trenurilor, la care se adauga in majoritatea cazurilor, supraincarcarea vagoanelor de marfa, care au o greutate foarte mare, toate la un loc produc un zgomot infernal, cand garniturile respective traverseaza zona cartierului Balta Sarata atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte.

De asemenea, in sezonul cald, cand in majoritatea timpului suntem nevoiti sa tinem ferestrele deschise pentru aerisirea si racorirea  apartamentelor, atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte, zgomotul infernal produs de garniturile de tren, care trec cu o frecventa mare, face aproape imposibila odihna in propriile apartamente.

Ca urmare a precizarilor de mai sus, va rugam sa faceti toate demersurile necesare pentru montarea unor panouri antifonice (similare celor montate pe podul rutier din apropiere, care trece peste calea ferata in discutie), pe distanta pe care calea ferata traverseaza zona cartierului (aproximativ 100-150m), pentru ca locuitorii din zona, sa beneficieze de confortul si linistea necesare in propriile apartamente.

Va multumim pentru intelegere!

ASOCIATIA DE LOCATARI 33_34, BALTA SARATA, CARANSEBES    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe ASOCIATIA DE LOCATARI 33_34, BALTA SARATA, CARANSEBES să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.