Spune NU proiectului „avocatul specializat”!

Comentarii

#5

sunt oripilat de această inepție

Cristea Avasiloaei (Constanța, 2020-06-14)

#10

Susțin dreptul la neingradirea libertății de alegere a domeniului dreptului și neobligativitatea nici unui fel de impunere a specializării, ci ca o problematica opțională, fără conditionalitati!

Liviu Pacev (Timisoara, 2020-06-14)

#16

Initiativa este o aiureala . Fiecare avocat poate sa își aleaga o ramura de drept fara sa ceara voie cuiva.

Alexandru Nita (Constanta, 2020-06-14)

#23

Proiectul din 2015 resuscitat nu aduce nimic avocaturii urnarind taxe inutile validarea stiintifica a INPPA care e un dezastru si pseudo specializare aparenta .

Alexandru Paun (Bucuresti, 2020-06-14)

#37

Nu sunt de acord cu limitarea activitatii avocatului.

Vasile Roman (Bucuresti, 2020-06-14)

#38

Pt ca acest proiect este o prostie incompatibila cu regimul juridic al profesiei liberale de avocat, mai ales datorita unui eventual caracter obligatoriu.

Diana Livia (Focsani, 2020-06-14)

#50

Este o posibilitate de acordare a titulaturii in functie de preferintele conducerii UNBR, pedepsirea unor avocati incomozi prin neacordarea titlului si chiar excluderea acestora din profesie; se deschide calea restrângerii exercitării drepturilor avocatilor in celelalte domenii din afara specializarii. In conditiile in care sistemul nostru de drept nu este construit pe specializari, sa schimbi dintr-o data sistemul, doar din punctul de vedere al avocaturii, nu face altceva decat la instaurarea unei dictaturi juridice, din care doar interesul financiar al UNBR primeaza si incurajarea nepotismelor. Ceea ce se incearca acum, nu poate fi interpretat decat ca o razbunare impotriva avocatilor care au luat atitudine si au atacat toate dispozitiile de sorginte comunista si totalitarista din timpul starii de urgenta si alerta,ceea ce denota politizarea inacceptabila a UNBR si Barourilor. Cand veti schimba sistemul de organizare si predare din facultățile de drept si intreaga structura a acesteia, cand veti schimba atat legislația avocatului, cat si a judecătorilor in sensul specializarilor, ceea ce va dura cel putin 10-15 ani, atunci se poate discuta. Acest proiect nu se poate adopta doar prin decizia unilaterala a UNBR si a INPPA, ci discuții ample care sa reformeze intregul sistem de drept al României. Necesita schimbare a legii, nu a Statului, in conditiile in care dispozițiile statutare nu pot adauga la lege. Este o incalcare grava a independentei avocatului, restrangerea drepturilor profesionale ale acestuia si conditionarea exercitării profesiei pe criterii care tin de putere financiara si de publicistica. Se pare ca este dedicata, ca de obicei, unor societati de avocatura sau unor personalitati individuale care sunt destul de influente si , am impresia, ca politicul nu este străin de aceste modificări.

Diana Iovanovici-Șoșoacă (Bucuresti, 2020-06-14)

#65

Mi s ar parea normal sa fie o optiune a fiecaruia, un avocat ar trebui sa stie ca si la examen, din toata materia de drept

Daniela Ioan (Bucuresti, 2020-06-14)

#76

Nu sunt reglementate mai multe aspecte cum ar fi:
-avocații care doresc să facă oficii trebuie să opteze în mod obligatoriu pentru specializarea dr. penal?
- un avocat specializat într-un domeniu poate fi susbstituit de unul care nu este specializat în acel domeniu?
-avocații specializați pot avea colaboratori ( care sunt cei care de fapt lucrează efectiv pe dosarele specializaților și care redactează ) care să nu aibă exact aceeași specializare ca și avocatul pentru care lucrează?
-de ce ar trebui să se specializeze de exemplu pe dr. fiscal, un fost jurist care a lucrat ca și consilier juridic la ANAF mai bine de 15 ani și a gestionat o medie de 7-800 de dosare fiscale anual?
-ce se întâmplă cu stagiarii? cei care vor face stagiul la un avocat specializat vor fi obligați să se specializeze în același domeniul ca și coordonatorul?
-ce se întâmplă ce cei care se află spre sfârșitul carierei și nu mai vor să investească bbani, timp și nervi în carieră?
-dacă domeniul în care te-ai specializat se dovedește a fi nerentabil, cum se poate renunța la titulatura obținută și obține altă specializare?
- dacă te specializezi în dr. penal și iei cazuri de evaziune fiscală de ex, va trebui să ai automat și specializare în fiscal, având în vedere că latura civilă ține de dr. fiscal?
-INPPA-ul nu are formatori care să dețină competențe academice pentru a își da cu părerea asupra specializării unui avocat, nu deține săli de curs pentru acele pregătiri preconizate, nu există nomenclator al cauzelor pe ramuri de drept, etc
- ce este drept penal economic? contrabanda intră?
- cum te poți specializa în succesiuni dacă nu știi și funciar, în cazul în care în masa succesorală intră și bunuri imobile neîntabulate?-
- multe, prea multe aiureli!

LINCA ADINA CLAUDIA (CLUJ-NAPOCA, 2020-06-14)

#93

In România aceasta inițiativa nu este fezabila in context economic, social și chiar și profesional!

Camelia Popa (București , 2020-06-14)

#94

Nu sunt de acord cu aceasta "gaselnita"!!!Este o noua modalitate de ingradire a dreptului de a profesa !!! AVOCATURA E O PROFESIE LIBERALA!

Carmen Radu Ghideanu (Roman jud Neamț , 2020-06-14)

#100

Nu avocat specializat

Radu lidia (Ploiesti , 2020-06-14)

#102

Nu sunt de acord cu specializarea avocatilor prin cursuri organizate de INPPA.

Genovia Braileanu (Bucuresti, 2020-06-14)

#103

Apreciez ca nu e necesar

Mirela Popa-Alexandru Popa Alexandru (București , 2020-06-14)

#104

E o idiotenie acest proiect!!!

Mihaella Popa (Gaesti, 2020-06-14)

#116

Nu sunt de acord cu specializarea si ma revolt! Mi se pare un abuz!

Carmen Grigore (Craiova, 2020-06-14)

#117

Este un abuz ca organele de conducere a UNBR sa impuna specializari, dupa ce formarea profesionala a fost facuta in facultate pe toate domeniile dreptului. Atat timp cat nu exista specializare inpusa in timpul facultatii, ca la medicina, nu ni se poate limita drepul de a profesa de un organism care nu are niciun drept in a-mi trasa limite intr-o activitate liber profesionista. Nici judecatorii nu dau examene de specializare si nu sunt limitati. Deci, atat timp cat specializarea nu e inpusa in studiile universitare, UNBR nu poate veni sa ceara asa ceva, dupa intratea in profesie.

Alina Nestor (Suceava , 2020-06-14)

#125

Nu

Dana Luta (Brasov , 2020-06-14)

#127

Specializarea unui avocat se reflectă în clientela și în cazurile în care acesta acordă asistență juridică, doar in fața clientelei avocatul capătă specializarea și nu este necesar a fi luată o astfel de măsură care îngrădește dreptul la exercitarea profesiei de avocat. Specializarea poate ține de publicitatea fiecărui avocat, iar impunerea unei astfel de obligații de obținere a unei certificări speciale dezavantajează cabinetele individuale față de marile societăți de avocatură cu mai mulți avocați specializați în mai multe domenii.

Dan Stelian Roșu (București, 2020-06-14)

#136

Pentru ca este imposibil ca un avocat sa trăiască din avocatura specializată.

Avocat Florica Marginean (Deva, 2020-06-14)

#138

Sunt de acord cu petiția așa cum a fost formulată.

Nicoleta Beleuta (București , 2020-06-14)

#142

Este, eminamente, un atentat la integritatea și libertatea profesiei de avocat!!!

Marin Luminita (Sibiu, 2020-06-14)

#151

Semnat

Elena Stroe (Bucuresti, 2020-06-14)

#152

Fiind o profesie liberala, dreptul avocatului de
a-si exercita profesia nu poate fi ingradit sau limitat de organele de conducere a profesiei.

Eva Pirvan Szekely (Bucuresti, 2020-06-14)

#157

Nu văd rostul unei astfel de specializări.

Ludmila Sabina Cojani (Ploiești , 2020-06-14)

#160

Stimați domni trimisi a ne reprezenta! Ne-am saturat sa fim umiliți de voi,cei care va incasati banii si din banii nostri!sau macar mimati democrația,în sensul de a ne consulta si pe noi! Stiti ca sunt colegi cu reale probleme de sanatate,fizice,psihologice pornite de la faptul că nu au ce pune de mancate copiilor pe masa? Sau nu au bani de medicamente? În ce naiba vreti sa ne specializați?Si cine sa ne testeze? Unii nespecializați? D-le Oancea,fiti aceeasi persoana rațională pe care am cunoscut-o cu multi ani in urma si retrageti proiectul asta infam si umilitor atât pentru dvs,cât și pentru noi!

Diana Nakdali (Bucuresti, 2020-06-14)

#167

Nu sunt de acord cu specializarea avocatului

Prooroc Otilia (Drăgășani , 2020-06-14)

#168

Nu doresc ca avocatii sa fie specializați intr un singur domeniu. Este o îngrădire a profesiei.

Adriana Rusateanu (Bucuresti, 2020-06-14)

#191

Nu sunt de acord cu acest proiect. Si nu sunt de acord cu ,,proiectele,, analizate fara consultarea prealabila a avocatilor din cadrul Barourilor. In perioada in care exista invatamant on-line, consultarea on-line, a tuturor avocatilor, este ,,proiectul,, de prioritate maxima, in opinia mea.

MIHAELA GRIGORAS (ROMAN, 2020-06-14)

#198

Semnez pentru că e un proiect aberant, doar o nouă "afacere" marca UNBR.

LIVIU-IOSIF NACU (Tîrgu Mureș , 2020-06-14)Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook