Semnează petitia „Plafonarea preturilor la energie electrica si gaze naturale la nivelul lunii decembrie 2020”

Prețurile pe piața energiei nu mai au legătură cu mecanismul cerere-ofertă, ceea ce arată că ele sunt speculative. Fără reglementare guvernamentală, prețurile mari vor duce la destabilizarea bugetului de stat, sărăcirea populației și la închiderea a mii de societăți, piața de desfacere a tuturor fiind afectată.

Uniunea Europeană nu are o politică energetică comună, așa cum s-a indus de multe ori ideea în discursurile politice din spațiul public. Drept dovadă stau țări mai dezvoltate decât România care au luat măsurile necesare pentru a ține situația scumpirilor sub control. Ungaria, spre exemplu, a plafonat prețurile pentru gaze și energie la nivelul anului 2019, pentru a-și proteja populația și economia împotriva valului de scumpiri.
În România, în schimb, situația este haotică. Cetățeni, firme și instituții publice deopotrivă sunt deja copleșiți de valoarea facturilor la gaz și energie.

👉Semnează petiția „Plafonarea prețurilor la energie electrică şi gaze naturale la nivelul lunii decembrie 2020”

Creșterile mai de prețuri reflectă o conduită incorectă a distribuitorilor manifestată în lipsa reglementărilor guvernamentale care ar fi trebuit să pondereze prețurile și să asigure pe termen mediu și lung un cost rezonabil pe care consumatorul să-l poată plăti.

Asociația POT (Pentru Oameni și Țară) consideră că doar plafonarea la nivelul lunii decembrie 2020 poate salva cetățenii, firmele și instituțiile din România de la sărăcie și faliment. Nu trebuie să uitam că în România peste 30% dintre salariați, respectiv 1,600,000 de cetățeni, câștigă salariul minim pe economie. Cu acești bani nu pot să achite facturile incredibil de mari.

Lansăm un APEL URGENT către Guvernul României și către parlamentarii tuturor partidelor din Parlament, către toți cei care sunt preocupați de viitorul țării noastre să își facă datoria față de români și să le asigure un trai decent.

Cerem:
➡️Tarife reglementate la nivelul lui decembrie 2020!
➡️Extinderea producției de energie în România!
➡️Reglementarea pieței intermediarilor!
➡️Renegocierea termenelor de tranziție la energia verde cu UE!

👉Semnează petiția „Plafonarea prețurilor la energie electrică şi gaze naturale la nivelul lunii decembrie 2020”

Semnătura voastră ne ajută să facem presiune asupra liderilor politici guvernamentali, parlamentarilor și funcționarilor din instituțiile statului responsabile, pentru a adopta, de urgență, măsurile indicate!


Asociația POT România    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Asociația POT România să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...