Salvăm Padurea Băneasa

“Astăzi 5 ianuarie 2020, am văzut sute de copaci mari, doborâți. Pretutindeni sunt anunțuri: ”parchet în exploatare”. Sute de copaci sunt marcați cu semne de tăiere. Peisajul este dezolant. Un panou anunță că Ocolul silvic București are autorizație pentru acest act comercial, suprafața, 24 hectare, și volumul de lemn pe care îl vor extrage: 576 metri cubi. Pe același panou, la capitolul cum se asigură regenerarea pădurii, este trasă o linie. În nici un fel. De-asemeni, la anul în care pădurea va fi regenerată complet, nimic. Linie.” - Horia Francis Țurcanu

Este o pădure care este sub proprietatea Romsilva, când a fost făcută prima data aceasta initiativă și cerere de către Gabriela Firea pentru a exploata o parte a păduri,

Printr-un vot in CGMB cu 29 de voturi pentru și  19 împotrivă s-a refuzat luarea în primire de către Primăria capitalei a acestei păduri și a nu exploata in nici un fel.

“Primăria Capitalei precizează că Pădurea Băneasa este „plămânul orașului” și vrea ca aceasta să fie transformată într-o „o zonă importantă de recreere şi de promenade pietonale”.

Potrivit sursei citate, reprezentanții Fundației Eco-civica susțin că proiectul Primăriei Capitalei va distruge Pădurea Băneasa.”

Această petiție urmărește implicarea persoanelor care locuiesc în București sau Ilfov, să semneze pentru oprirea acestei defrișări în care ne împotrivim permisiuni de “Lucrăre de exploatare forestieră de către Ocolul Silvic București, U.P TL Băneasa, U.A 19, Autorizația de exploatare nr.1571006 din 16.12.2019, Titular de exploatare Ocolul Silvic București, C.U.I 1590120, Partida nr.1600734, Suprafața 24,4, Volum de exploatat 576 mc, din 16.12.2019” 

 

 


Nicolae Florin    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Nicolae Florin să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook