Salvam Teatrul Hirshl Arad

Pășind caldarâmul secular al străduței arădene, numită astăzi Gheorghe Lazăr, te întâlnești fără să vrei cu fațada unei ruine, croșetată într-o gigantică și mizerabilă plasă de protecție pentru siguranța trecătorilor. Nu mă miră faptul că puțini dintre noi, arădenii, știm, de fapt, ce se ascunde sub acea plasă de protecție, fiindcă generațiile tinere nu au beneficiat nici măcar de o vizualizare clară a chipului zbârcit al Teatrului de odinioară.

În memoria multora dintre noi, această clădire nici nu are fațadă din pricina plasei ce învelește, de foarte mulți ani, ceea ce s-a numit mai de mult Teatrul Hirschl.

Teatrul Vechi din Arad este un imperativ, o necesitate pe care cei mai mulți dintre noi, arădenii, o considerăm a fi prioritară investițiilor făcute de Administrația Locală.

Da! actori, artiști, oameni de cultură, lideri ai societății civile, activiști în ONG-urile arădene, cetățeni arădeni de toate vârstele, consideră că resuscitarea Teatrului de pe strada Gheorghe Lazăr e mult mai importantă decât o arteziană care costă cât o insulă de câțiva kilometri pătrați în Oceanul Pacific.

Trebuie să investim în cultura și valorile care se așează la baza societății noastre. Ele sunt trăsăturile definitorii ale spiritului arădean, ale istoriei noastre românești.

Vă propun, onorabili cârmaci ai urbei arădene, să reflectați la acest Teatru Vechi și să conștientizați faptul că fiecare cărămidă căzută din structura acestui edificiu e o valoare devenită gunoi, bună de proptit porți și împiedicat picioare. Pe fiecare căramidă din acest edificiu stă gravată memoria unui Teatru care a atras atenția unei întregi Europe, a unui Strauss și a celui mai drag poet Mihai Eminescu.

Vă solicităm să reveniți la normalitate, lucrați în folosul nostru public, amintiți-vă de Teatrul Vechi!

Impreuna Salvam Teatrul Vechi!

 

 


Saszet Brigitta Andrea    Contactați autorul petiției