Rute alternative de acces spre București

Către Primăria Berceni, Domnului Gheorghe Covrigea, Primar

Consiliul Local al Comunei Berceni

Consiliul Județean Ilfov, Domnului Hubert Thuma, Președinte

Referitor: Rute alternative  de acces spre București  ssss2.jpg

Vă solicităm să faceți demersurile legale pentru proiectarea și executarea unor rute alternative de acces din comuna Berceni spre București (în afara de drumul județean 401)

MOTIVAȚIE Drumul județean 401 (Bd 1Mai) este unica rută de acces în București pentru peste 10.000 de navetiști din comuna Berceni, dar și din comunele înconjurătoare!

Ca urmare:

- pierdem cam 1-2 ore în trafic - dimineața (între orele 6 – 9 AM spre București) și seara (între orele 17 – 20, Ia revenirea spre casă)

- irosim resurse, pentru că același număr de autobuze STB ar fi transportat mai mulți călători, dacă nu ar fi fost blocate în trafic

- serviciile de urgență (pompieri, ambulanță, poliție) nu sunt disponibile, autospecialele fiind blocate în trafic

- sute de autovehicule blocate în trafic gazează locuințele din imediata vecinătate a drumului județean

- locuitorii au costuri mari cu reparațiile autovehiculelor întrucât improvizează trasee alternative peste câmp, prin gropi și noroi

- există permanent un risc de accidente generat de manevrele periculoase ale șoferilor exasperați de așteptare

- bugetul local pierde venituri potențiale întrucât agenții economici nu investesc în localitate dacă au costuri enorme cu transportul materiilor prime și a produselor finite

Fără rute alternative, situația se va tot agrava și va duce la un blocaj total, întrucât :

a. numărul locuitorilor din zonă (navetiști) tot crește (cu cel puțin 1.000 locuitori suplimentari anual) care folosesc aceeași rută unică - DJ 401

b. vor începe lucrări de construcții pe DJ 401 pentru pasajul de peste Autostrada A0

c. vor începe lucrări de instalare canalizare pe DJ 401

d. se modernizează drumul DJ 401A (Vidra – Domnești) care va aduce trafic și mai mult pentru DJ 401 (Vidra – Berceni)

Noi, semnatarii prezentei petiții, vă solicităm respectuos să faceți toate demersurile pentru construirea unor rute alternative de acces spre București – să identificăm soluția tehnică cea mai fezabilă (studiu de fezabilitate) și apoi vom căuta, ÎMPREUNĂ, o sursă de finanțare pentru construcția rutelor.

Prezenta petiție este însoțită de o listă de susținători care au semnat online pe site www.petitieonline.com

Notă: Petiția rămâne deschisă pentru semnături până pe data de 3 iunie 2022!

Asociația Grup de Acțiune Locală Berceni    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Asociația Grup de Acțiune Locală Berceni să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.