Rute alternative de acces spre București

Către Consiliul Județean Ilfov, Domnului Hubert Thuma, Președinte 

Ministerul Transporturilor, Domnului Sorin Grindeanu, Ministru

Primăria Berceni, Domnului Gheorghe Covrigea, Primar

Referitor: Rute alternative  de acces spre București  ssss2.jpg

Vă solicităm să faceți demersurile legale pentru proiectarea și executarea unor rute alternative de acces din comuna Berceni spre București (în afara de drumul județean 401)  

MOTIVAȚIE Drumul județean 401 (Bd 1Mai) este unica rută de acces în București pentru peste 15.000 de navetiști din comuna Berceni, dar și din comunele înconjurătoare! Pasajul pentru Centura recent inaugurat nu ajută cu nimic - asteptăm cu orele, blocați pe Pasaj!

Autostrada A0 a izolat și mai mult comuna Berceni de București

Primăria Sectorului 4 ne amăgește cu extinderea metroului în comuna Berceni (foarte bună), dar numai "la pachet" cu câteva sute de blocuri (un spor de 27.000 locuitori suplimentari pe aceeași rută unică de acces în București)

Proiectul Drumului Radial 9 se mișcă foarte greu (este la faza proiectării). La fel și ideea Drumului de legătură DJ401 - DN4. Vom circula pe arterele acestea peste 3-4 ani (cel mai devreme). 

 CE FACEM ÎNTRE TIMP? Situația este disperată:

- pierdem cam 1-2 ore în trafic - dimineața (între orele 6 – 9 AM spre București) și seara (între orele 17 – 20, Ia revenirea spre casă)

- irosim resurse, pentru că același număr de autobuze STB ar fi transportat mai mulți călători, dacă nu ar fi fost blocate în trafic

- serviciile de urgență (pompieri, ambulanță, poliție) nu sunt disponibile, autospecialele fiind blocate în trafic

- sute de autovehicule blocate în trafic gazează locuințele din imediata vecinătate a drumului județean

- locuitorii au costuri mari cu reparațiile autovehiculelor întrucât improvizează trasee alternative peste câmp, prin gropi și noroi

- există permanent un risc de accidente generat de manevrele periculoase ale șoferilor exasperați de așteptare

- bugetul local pierde venituri potențiale întrucât agenții economici nu investesc în localitate dacă au costuri enorme cu transportul materiilor prime și a produselor finite  

 

Există solutii imediate - se pot construi cel puțin 2 rute alternative prin asfaltarea a cca 5km de drumuri agricole. Traseele vor fi extrem de utile chiar și după construirea DR9 sau a drumului de legătură DJ401 - DN4.

Deschiderea bretelelor laterale de acces pe Pasaj Centură Berceni și sistematizare circulației pe Pasajul Berceni ar aduce rezultate imediate!

Dar poate că sunt și alte variante, mai oportune, care vor fi identificate în urma studiului de fezabilitate

 

Noi, semnatarii prezentei petiții, vă solicităm respectuos să faceți toate demersurile pentru construirea unor rute alternative de acces spre București - cât mai rapid, situația fiind de maximă urgență!  

Prezenta petiție este însoțită de o listă de susținători care au semnat online pe site www.petitieonline.com   

 


Asociația Grup de Acțiune Locală Berceni    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Asociația Grup de Acțiune Locală Berceni să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...