Rasnovenii au nevoie de spatii verzi

Cerem primăriei Râșnov înființarea unui parc între cartierul Tineretului și Cartierul Toamnei!   In urma dezvoltarilor imobiliare haotice premise de administrația locală din ultimii ani, mii de locuitori tineri din orasul Rasnov au achiziționat și s-au mutat în apartamente din zone în care calitatea vieții este mult sub nivelul unui oraș, ba mai mult, a unei stațiuni turistice cum se intitulează Râșnov. Mă refer la lipsa spațiilor verzi pentru sănătate, recreere, agrement, a locurilor de joacă în siguranță pentru copii, la locuri unde pot fi plimbate animalele de companie. Toate acestea nu sunt mofturi și nu sunt un lux, sunt standardele normale de viață decentă pe care oamenii se așteaptă să le primească de la autorități în schimbul taxelor și impozitelor pe care ei le plătesc anual. Așa cum știm, în Cartierul Tineretului si în Cartierul Toamnei  spațiul verde lipsește cu desăvârșire. În cartierul Tineretului nu este amenajat nici măcar un centimetru de spațiu verde. Da, știm că aceste cartiere sunt realizate de dezvoltatori privați dar aici traiesc aproximativ 650 familii de râșnoveni, majoritatea tineri: sunt mii de locuitori, majoritatea familii tinere cu copii mici. De aceea, solicităm primăriei orașului Râșnov să inițieze de urgență toate demersurile legale ce se impun pentru înființarea unui parc pe terenul disponibil între cele două cartiere, teren care în prezent este neocupat și neîngrijit. Terenul este în proprietate privată dar legea prevede căile pentru ca primăria Râșnov să achiziționeze acest teren și să îl treacă în domeniul public, în interesul comunității și în scopul furnizării serviciilor publice minimale de recreere pentru zonele urbane.  Parcul trebuie să includă atât locuri de joacă pentru copii și de recreere pentru adulți dar și un spațiu special amenajat pentru animalele de companie ale locatarilor. Semnați Petitia mai jos;spatiu_verde_21.png

Mihai Ursu - Consilier local    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Mihai Ursu - Consilier local să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.