Program de sănătate publică Gherla

  Pentru aceast lucru propun și cer ajutorul comunității locale, tuturor asociațiilor locale, partidelor politice să mă ajute sa implementez urmatorul Program de sănătate publică prin PRESIUNE PUBLICĂ CATRE AUTORITĂȚI.  

Dotarea unei mașini de la Poliţia Locală respectiv de la SVSU(Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Gherla)  cu tot ce este necesar pentru intervenția de prim ajutor (trusa medicală complexă, defibrilator etc.). Aceste investiţii ar da capacitatea tehnică și personalul necesar să se intervină de urgenţă până vine salvarea.  

Corelarea serviciului de urgente 112, cu serviciile SVSU Gherla şi Poliţia Locală Gherla, pentru că apelurile de urgenţă să fie redirecţionate şi către ei, în cazul în care sunt menționate situaţii din municipiul nostru (acest lucru se poate implementa ușor pentru că deja există un program prin care se anunță presa locală când sunt diferite evenimente sau printr-un sistem de interceptare a apelurilor). Obligativitatea prin fișa postului ca membrii acestor instituţii să fie instruiți în domeniul măsurilor de prim ajutor la nivel de paramedici (aşa cum sunt voluntari de la SMURD).               

Atribuirea  celor de la  Poliţia Locală respectiv de la SVSU să intervină la diverse evenimente. Asta ar duce la un timp de intervenţie mult redus, în care cel puţin poliţia şi pompierii pot ajunge mult mai repede la faţa locului unui eveniment (teoretic se poate interveni în câteva minute oriunde in Gherla) și obligativitatea, dăcă este nevoie, ca aceștia să poată fi monitorizați și ghidați prin stații de emisie-recepție de catre medicii de gardă de la Spitalul Municipal Gherla. Aceștia ar putea da indicații imediat și ar putea ajuta astfel la salvarea vieților.  

Avantajele unui astfel de program sunt multiple, dar o să subliniez doar câteva: 1. în primul rând grăbirea timpilor de intervetie în cazurile în care salvarea nu este disponibilă sau întârzie. Fiecare secundă poate salva vieţi! 2. Creare unui sistem de intervenție local care poate fi folosit în orice situație, ca o completare necesară pentru ceea ce există deja. Dacă toate autorităţile ar afla în acelaşi moment de petrecerea unui eveniment nefericit, ar putea reacţiona complementar, fiind pregătiţi pentru intervenţie dacă li se cere ajutorul. 3. Creşterea implicării Poliţiei Locale în problemele reale ale comunităţii, dincolo de situaţiile deja cunoscute şi atât de controversate în societate, unde Poliţia Locală încearcă să impună nişte reguli într-un oraş în care nu este creat contextul necesar implementării lor.  

De instruirea şi pregătirea personalului, s-ar ocupa în orice moment instituţii sau entităţi precum SMURD, „Crucea Roşie Română”, „Centrul de Formare şi Pregătire în Descarcerarea şi Asistenta Medicală de Urgenţă”, „Caravana Fii pregătit”, care oferă cursuri de prim ajutor, tehnici de intervenţie rapidă etc. Pe mai departe, se poate ţine legătura constantă cu Spitalul Municipal Gherla, Şcoala de Asistenţi Medicali Dej etc. Bineînţeles că pentru viitor, ar fi fundamental că tehnicile acestea să fie predate în şcoli, ca o măsură de precauţie pentru generaţiile următoare, care probabil vor pune mai mult accent pe sănătatea şi siguranţa lor.            

În privinţa fondurilor, sursa principală a acestora este evident bugetul locale, de la Primăria Municipiului Gherla, care are obligaţia morală și civică să ia măsuri pentru protejarea sănătăţii populaţiei. Acest program, o dată adoptat, nu ar cere mai multe de o jumătate de an ca să fie pus în practică. Asta ar include instruirea angajaţilor şi achiziţionarea materialelor.  

Dincolo de asta, un mare câştig ar fi dacă ne-am da seama că tehnicile de intervenţie şi prim ajutor sunt vitale şi ar fi bine să le avem la dispoziţie în orice instituţie! De aceea, ar fi bine ca în fiecare instituţie publică, să existe personal instruit pentru prim ajutor, fie că vorbim de şcoli, grădiniţe, primarii, companii de stat etc.  

Cred că aceste propuneri pot discutate şi îmbunătăţite, dacă se vrea într-adevăr luarea unor măsuri care să ajute gherlenii în problema situaţiilor în care putem fi oricare şi nu se termină niciodată cu bine. Așadar vă invit să vă dați cu părerea, voi cei afectați direct de situația în care ne aflam. Credeți ca aceste măsuri sunt fezabile? Credeți că ar mai salva niște vieți? Ar mai rezolva din probleme? Le doriti implementate in Gherla? 

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe KEPIRO VASILE să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook