Petiție Podul.ro: Strada Independența Ucrainei la Ambasada rusă de la București, și Strada Eroii Ucrainei la Ambasada rusă de la Chișinău

Prin prezenta, noi, semnatarii, cetățeni ai României și cetățeni ai Republicii Moldova, solicităm autorităților municipale de la București și Chișinău, Consiliilor celor două primării, precum și celor două direcții de urbanism și amenajarea teritoriului să înceapă procedura de redenumire a străzilor unde sunt localizate Ambasada Rusiei din București, precum și Ambasada Rusiei din Chișinău! Astfel:

1) Ambasada Rusiei din Chișinău, aflată pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt 153, să fie decuplată de această magistrală urbană, urmând ca sediul clădirii, pe întregul său cuprins, inclusiv cartierul alăturat care găzduiește diplomați ruși și familiile sale, să poarte numele unic strada ,,Eroii Ucrainei". 

2) Ambasada Rusiei din București, aflată pe adresa Şoseaua Pavel D. Kiseleff 6, să fie decuplată de această arteră, urmând ca sediul clădirii, împreună cu clădirile aferente ambasadei, să poarte numele unic strada ,,Independența Ucrainei".

Solicitarea cetățenilor României și Republicii Moldova are ca motiv principal respectul deosebit prin care ambele state românești și-l pot arăta, în acest fel, vecinilor noștri ucraineni, care luptă și rezistă eroic în fața unui imperiu genocidar cotropitor. Nu vom uita niciodată sacrificiul și jertfa militarilor ucraineni, unii dintre ei etnici români din Ucraina, nu-l vom uita niciodată pe Oleksandr Mațievschi, basarabeanul născut la Chișinău mitraliat de ocupanții ruși pentru cuvintele: ,,Glorie Ucrainei", omul devenit simbol al rezistenței ucrainene împotriva Rusiei. Nu-i vom uita nici pe voluntarii români și basarabeni necunoscuți care au căzut pe câmpurile de luptă pentru a nu permite orcilor lui Putin să ajungă până la Nistru și Prut, să ocupe și distrugă definitiv și iremediabil Basarabia noastră românească. Constantin Dicusar    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Constantin Dicusar va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...