Petitie pentru revocarea ordonantei de urgenta nr9/2018/17/7-1, privind predarea limbii si literaturii romane in clasele primare

 


PETIȚIE
Subsemnații semnatari ai prezentei petiții solicităm revocarea Ordonanței de Urgență a Guvernului României nr. 9/2018 din 28 august 2018 conform căreia, în clasele din ciclul primar cu predare în limba minorităților naționale, orele de Limbă și literatura română nu vor fi predate de învățători, ci de profesori de specialitate cu studii superioare.
Considerăm că la elaborarea Ordonanței nu s-au respectat reglementările legale, astfel aceasta nu a fost precedată de consultarea părților interesate: profesori specialiști, părinți, reprezentanți ai elevilor, reprezentanți ai minorităților naționale. Ordonanța are efecte discriminatorii asupra elevilor din ciclul primar aparținând minorităților naționale, privându-i de posibilitatea învățării limbii române ca limbă nematernă de la propriile lor învățători calificați în acest scop.
În conformitate cu Constituția României, subsemnații cerem de la dl. Ministru Valentin Popa să dispună suspendarea de îndată a aplicării Ordonanței.

 


Asociatia Parintilor Maghiari    Contactați autorul petiției