Petiție pentru repunerea în circulație a trenurilor de călători pe relația Timișoara Nord - Vârșeț și retur

Prin această petiție solicităm reluarea traficului feroviar de călători între România și Serbia prin repunerea în circulație a trenurilor de călători pe relația Timișoara Nord- Vârșeț și retur.

După cum se știe, începând cu data de 1.08.2017 au fost întrerupte toate legăturile feroviare dintre România și Serbia,ceea ce afectează libertatea de

circulație a cetățenilor care au nevoie de un mijloc de transport sigur, rapid, confortabil și accesibil pentru deplasările transfrontaliere între România, Serbia și Muntenegru. În prezent, atât cetățenii români, cât și cei sârbi nu mai au la dispoziție niciun serviciu public de transport terestru care să lege Banatul Românesc de cel Sârbesc, fapt inacceptabil.

Serviciul de transport public feroviar de călători este un serviciu social care trebuie să fie finanțat din fonduri publice (subvenționat). Utilitatea acestui serviciu este incontestabilă, chiar dacă nu generează profit imediat in contabilitatea societăților prestatoare. Nu din acest punct de vedere trebuie analizată utilitatea acestui serviciu. Transportul feroviar public de călători

este util în primul rând datorită beneficiilor suplimentare pe care le generează pentru societate: relații umane, turism, comerț, etc., adică,într-un final, dezvoltare economică.

Având în vedere cele mai sus menționate, cu respect facem apel către autoritățile competente ale statului român (Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Autoritatea pentru Reformă Feroviară, CFR Călători SA, Instituția Prefectului Județului Timiș, Consulatul General al României la Vârșeț, Ambasada României în Republica Serbia) să depună toate diligențele necesare astfel încât, începand din vara acestui an  (2024)  să se repună în circulație cel puțin o pereche de trenuri de călători pe relația Timișoara Nord-Vârșeț și retur, cu legături la trenurile sârbești care circulă pe relația Vârșeț- Belgrad și retur.

 

Vă mulțumim!

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Constantin va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...