Petiție pentru realizarea unei bucle de legătură a liniei de metrou proiectată a avea capătul la Aeroportul Otopeni cu linia de metrou care are capătul în Bucureștii Noi

Noi, semnatarii prezentei petiții, rugăm autoritățile publice (locale Primăriile localităților Corbeanca, Buftea, Mogoșoaia, Crevedia, Balotești, Săftica, Primăria Sectorului 1 și Primăria Generală a Municipiului București, precum și Consiliul Județean Ilfov și Ministerul Transporturilor, ca autoritate centrală competentă și, ca decident de ultimă instanță, Guvernul României),   să analizeze, să își însușească, să promoveze și să realizeze conexiunea liniei de metrou proiectate a avea punct terminus Aeroportul Otopeni, cu linia de metrou din Bucureștii Noi.

Această conexiune ar urma să treacă prin localitățile Corbeanca, Buftea Mogoșoaia. Se realizează astfel o buclă prin intermediul căreia vor fi satisfăcute nevoile de mobilitatea ale cetățenilor din partea de nord-vest a capitalei și din partea nord – est, fără a mai fi necesară ajungerea lor în centru, pe de o parte. Pe de alta această buclă va putea fi utilizată de locuitorii localităților Corbeanca, Buftea, Mogoșoaia, Crevedia, Balotești, Săftica și altele. Evident că necesitățile de mobilitate ale călătorilor care ajung pe calea aerului la Otopeni nu vor fi afectate în niciun fel.

Se pornește de la ideea că se realizează o linie de metrou până la Aeroportul Otopeni iar o altă line care are capătul în Bucureștii Noi, există deja. Este ușor de imaginat ca aceste două linii să poată fi unite printr-o buclă care să treacă prin localitățile menționate. Se poate răspunde astfel necesarului de mobilitate al cetățenilor din zona nord-est către și dinspre zona nord-vest a municipiului București și, totodată se asigură mobilitatea cetățenilor din Corbeanca, Buftea, Mogoșoaia, Balotești, Săftica și Crevedia.

Este o soluție ușor realizabilă, elegantă, fiabilă și eficientă! Liniile actuale de transport rutier sunt total depășite. Ele presupun mai multe mașini în trafic, timpi mari de deplasare, ambuteiaje etc. Tramvaiele la fel. Aglomerează traficul. Oricine poate constata că DN1 și DN1A, în special în orele de vârf, au capacitatea de preluare a autovehiculelor depășită cu mult. Ca urmare, apar blocaje, timpi pierdut și consum inutil de carburant.

Această soluție ar descongestiona, semnificativ, traficul. Mulți dintre locuitorii acestor localități, care fac, zilnic, naveta în București, ar lăsa autoturismele proprii acasă, prin urmare nu ar mai aglomera traficul,  și ar folosi metroul pentru deplasarea spre și dinspre București. Doar, dacă s-ar găsi o soluție de linie protejată, așa ca tramvaiul 41, ar putea fi luată în considerare o altă variantă. Însă, aceasta,  cu multiple compromisuri.

Linia de metrou propusă, respectiv,  bucla care să facă legătura între linia de metrou București - Otopeni și linia de metrou din Bucureștii Noi este cea mai fiabilă, elegantă și eficientă soluție pe termen lung! În perspectivă, de ce nu?- s-ar putea lua în calcul realizarea unei magistrale de metrou sub forma unui inel care să deservească toate localitățile din jurul Bucureștiului.

Urmează semnăturile de susținere a petiției. Semnatarii acestei petiții sunt rugați să aducă și alte argumente în susținerea acestei petiții.

Singuri nu putem face nimic. Împreună putem face totul!

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Ion Corbu va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...