PETIȚIE PENTRU INVESTIȚII ÎN EXTINDEREA REȚELEI DE CANALIZARE ȘI DE APĂ CURENTĂ ÎN MUNICIPIUL PLOIEȘTI

PETIȚIE

WhatsApp_Image_2023-10-09_at_12.29_.18_.jpeg

Domnule primar al municipiului Ploiești,

Doamnă/Domnule consilier local al municipiului Ploiești,

Noi, subsemnații, cetățeni ai municipiului Ploiești, locuitori ai zeci de străzi și zone/cartiere fără canalizare, unele fără apă curentă sau asfalt, care trăiesc în condiții de secol XIX din cauza lipsei de inițiativă și interes a primăriei Ploiești din ultimii 30 de ani, vă solicităm imperativ și imediat:

1) Să asigurați și să votați în regim de urgență un nou contract pentru furnizarea de apă potabilă și servicii de canalizare al Municipiului Ploiești asigurându-vă contractual că:

• Operatorul va face investiții pentru extinderea rețelei de canalizare și rețelei de alimentare cu apă, după un calendar clar asumat prin contract, în toate cele 70 de cartiere, străzi sau zone ale Ploieștiului enumerate în proiectul de prelungire a contractului actual care a intrat în discuția Consiliului în anii 2021 și 2022;
  • Există clauze de reziliere a contractului în cazul în care operatorul nu își îndeplinește obligațiile de extindere a rețelei de canalizare și a rețelei de alimentare cu apă din vina exclusivă a acestuia.

2) Să  explicați public de ce ați respins în 2022 prelungirea contractului actual și investițiile propuse în contract în valoare de 37 de milioane de euro, din banii operatorului, invocând promisiunea neîndeplinită și mincinoasă că primăria, Consiliul Local și Consiliul Județean vor identifica surse de finanțare pentru extinderea rețelei de canalizare și apă curentă, blocând în fapt orice investiții, pentru ani de zile, în zeci de zone ale orașului care trăiesc în condiții nedemne pentru un oraș al Uniunii Europene în secolul 21;

3) Să abrogați pseudo-parteneriatul între Primăria Ploiești și Consiliul Județean Prahova pentru extinderea rețelei de canalizare și apă curentă în cartierul Mitică Apostol, care nu a produs alt rezultat decât blocarea oricăror investiții în cartier pentru ani de zile de acum încolo. Acest pseudo-parteneriat nu reprezintă decât o mișcare politică pentru preluarea în Ploiești, începând cu 2025, a serviciilor de canalizare și alimentare cu apă de către firma Consiliului Județean, controlată politic de către președintele CJ și implicată în multiple scandaluri de corupție și plângeri privind servicii de foarte proastă calitate în zeci de localități din Prahova.

Vă atragem atenția că cererile de mai sus nu sunt o rugăminte, sunt o cerere imperativă. Zeci de ani de zile ne-ați ignorat, ne-ați mințit, nu ne-ați consultat cu privire la deciziile luate de autoritatea locală, ați folosit banii noștri pentru îmbogățire personală sau afaceri de corupție, timp în care noi am continuat să ne plătim impozitele și taxele către bugetul local, fără însă a beneficia de serviciile publice pe care le-am plătit.

𝗭𝗢𝗡𝗘/𝗦𝗧𝗥𝗔̆𝗭𝗜 𝗙𝗔̆𝗥𝗔̆ 𝗖𝗔𝗡𝗔𝗟𝗜𝗭𝗔𝗥𝗘 𝗦̗𝗜/𝗦𝗔𝗨 𝗔𝗣𝗔̆ 𝗖𝗨𝗥𝗘𝗡𝗧𝗔̆:

𝗖𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲𝗿 𝗕𝘂𝗻𝗮𝘃𝗲𝘀𝘁𝗶𝗿𝗲 (străzile ALEXANDRU LAPUSNEANU, ANDREI IOACHIMESCU, BISTRITEI, CONSTANTIN STERE, NAIULUI, NOVAC, PREDELUS, PROFESOR DR.MARINESCU, RARAU, SPATARI, SEMENICULUI);

𝗖𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲𝗿 𝗠𝗶𝗵𝗮𝗶 𝗕𝗿𝗮𝘃𝘂 (străzile ALEXANDRU MACEDON Tr. I, ALEXANDRU MACEDON Tr. lI, ALEXANDRUVLAHUTA, GEORGE TOPARCEANU, INTR. FOISOR, INTR. TRAMBITEI, CAPRIOARELOR, PICTOR NEGULICI, TEIUS);

𝗖𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲𝗿 𝗠𝗮̆𝗿𝗮̆𝘀̗𝗲𝘀̗𝘁𝗶 (străzile BORANGIC, BORZESTI, POPA SAPCA, RUCAR, TATRA);

𝗖𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲𝗿 𝗘𝗿𝗼𝗶𝗹𝗼𝗿/𝗥𝘂𝗱𝘂𝗹𝘂𝗶 (străzile COSNA, DREZINEI, INTR. MACAZULUI, LABIRINT, MURELOR, STRUNGULUI, VAGONULUI Tr. 1, VAGONULUI Tr. 2, VAGONULUI Tr. 3, RUDULUI 1 (tronson 112 STR.Cozia-Str.Lucaclu), ARHIMEDE);

𝗖𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲𝗿 𝗦𝘂𝗱 (străzile CERNICA, INTR. LACAUTI, RUDULUI (tr. intre Lemnari si Brazdei), STINDARDULUI, CIPRIAN PORUMBESCU, ARDEALULUI, MARIN MEHEDINTEANU, IZVORAS, ANUL 1907 - alee nr. 27);

𝗖𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲𝗿 𝗠𝗮𝗹𝘂𝗹 𝗥𝗼𝘀̗𝘂 (străzile CLAUDIU, TRACTOARELOR, TAZLAU, ROGOZULUI, DEPOZITELOR, MIRON COSTIN, TARCAULU I, PUTNA, RARISTEI, TEMISANA, VRANCEI, DOGARILOR);

𝗖𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲𝗿 𝗖𝗮𝗻𝘁𝗮𝗰𝘂𝘇𝗶𝗻𝗼 (străzile CONSTANTIN MILLE, DORNA, GORASLAU, LOGOFAT TAUTU);

𝗖𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲𝗿 𝗖𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 (străzile PIETRARILOR, TIMIS, VLAD TEPES);

𝗖𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲𝗿 𝗖𝗼𝗹𝗼𝗻𝗶𝗲 𝗩𝗲𝗴𝗮 (Vega și Colonia Vega);

𝗖𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲𝗿 𝗠𝗶𝘁𝗶𝗰𝗮̆ 𝗔𝗽𝗼𝘀𝘁𝗼𝗹 𝘀̗𝗶 𝗖𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲𝗿 𝗠𝗶𝗺𝗶𝘂;

𝗔𝗹𝘁𝗲 𝘇𝗼𝗻𝗲 (Aleea Orizont, Intr. HORTENSIEI, DOGARILOR/STÂNELOR nr 8, 10 și 23B, Intr. CLUBULUI, VĂII, LEBEDEI nr 10-20, CORLATESTI, OGORULUI, INULUI)

Mihai Polițeanu    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Mihai Polițeanu să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face numărul dvs. de telefon public pe internet.