Petiție pentru îmbunătățirea vieții persoanelor cu dizabilități din Cluj-Napoca

handicap.jpgSolicităm următoarele măsuri pentru îmbunatățirea vieții persoanelor cu dizabilități precum și a asistenților personali sau a însoțitorilor acestora.

Măsurile cerute de către aparținătorii persoanelor cu dizabilități sunt:

1. Acordarea unui stimulent lunar pentru persoanele cu dizabilități incadrate cu handicap grav ( Copii- 1000 de lei, Adulți-500 de lei). Stimulentul există si pe raza municipiului Bucuresti si a fost implementat prin hotararea H.C.G.M.B. nr. 292/2017 si H.C.G.M.B. nr. 825/2018).

2.Înființarea unui nou centru de terapie de zi cu o capacitate de minim 150 de locuri care să includă servicii complexe de recuperare (kinetoterapie, logopedie, psihoterapie,  mecanoterapie, terapie ocupationala, psihoterapie, hidrokinetoterapie).

3.Contruirea unor toalete publice dotate pentru persoana cu handicap locomotor care să includă elevator de ridicare și pat in Zona Centrală, Parcul central, Baza sportivă Gheorgheni, Parcul Rozelor, Parcul Primăverii, Zona Terenuri Manăștur.

4.Construirea unui centru de respiro pentru copii cu dizabilități.

5.Autorizarea de evenimente culturale si artistice precum si concerte cu accesul gratuit pentru persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora. Numărul biletelor acordate persoanelor cu handicap precum și însoțitorului acestora să fie minim 5% din totalul biletelor. (Legea 448/2006 permite accesul fara limită impusă).

6.Dotarea tuturor parcurilor cu minim 2 echipamente pentru copiii cu dizabilități.

7.Construirea unei gradinițe speciale pentru copiii cu dizabilități cu handicap grav.

8.Program special prin care administratia publică locală să ofere echipamente pentru ridicarea persoanei cu dizabilități, igienizare si deplasare. (Elevator de ridicare persoana cu handicap, Scaun special pentru baie, elevator cu șenile pentru deplasare pe scări și rampe telescopice).

9.Autorizarea unor taxiuri dotate cu rampa pentru scaunul special al persoanei cu dizabilități (minim 10 autorizații)

10.Creșterea numărului de locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități in cartierele municipiului Cluj-Napoca precum și în zona centrală.

În urma semnării acestei petiții solicităm Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca votarea acestora.

Muresan Claudiu Ioan    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Muresan Claudiu Ioan să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.