Petiție de stopare a întreruperilor foarte frecvente de electricitate și de modernizare de URGENȚĂ a liniilor de tensiune si transformatoarelor din comuna Puchenii Mari, Prahova.

Către: ANRE Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei

In atenția: Directorului ANRE

 

Către: Distribuție Energie Electrică România - Zona Muntenia Nord ( Prahova)

In atenția: Directorului Distribuție Energie Electrică România - Zona Muntenia Nord (Prahova)

Data: 30.05.2024

 

Subiect: Stoparea întreruperilor foarte frecvente de electricitate și modernizarea de URGENȚĂ a liniilor de tensiune și transformatoarelor din comuna Puchenii Mari, Prahova.

 

Stimati Directori,

 

USR Filiala Puchenii Mari, Prahova vă înaintează această petiție ce conține semnăturile cetățenilor din comună pentru a ne exprima profunda îngrijorare și frustrare cu privire la întreruperile foarte frecvente de electricitate care ne-au afectat grav viața de zi cu zi. În ultimii 2 ani de zile și agravat în ultimele săptămâni a trebuit sa suportam numeroase întreruperi de curent care au dus la inconveniente semnificative, pierderi financiare și preocupări legate de siguranța în comunitatea noastră.

Defecțiunile foarte frecvente ale rețelei de energie electrică ne-au provocat următoarele prejudicii:

  • Întreruperea vieții de zi cu zi. Întreruperile constante de curent ne-au perturbat rutinele zilnice, făcând dificilă îndeplinirea sarcinilor casnice, lucratul de acasă și desfășurarea activităților esențiale. Menționăm totodată că în comuna Puchenii Mari, majoritatea cetățenilor nu au acces la apa curenta, locuitorii fiind dependenți de un hidrofor propriu pentru a extrage apa din sol. Când energia electrică este întreruptă, cetatenii din comuna nu au acces la apa potabila, ceea ce duce la implicații majore de sănătate; in special pentru locuitorii vulnerabili.
  • Pierderi financiare. Majoritatea întreprinderilor mici si mijlocii din Puchenii Mari se bazează pe o sursă stabilă de energie electrică. Întreruperile foarte frecvente de curent au dus la pierderi de venituri, bunuri stricate și costuri suplimentare pentru soluțiile de alimentare de rezervă.
  • Preocupări legate de siguranță. Întreruperile de curent prezintă riscuri serioase de siguranță, în special pentru cetățenii în vârstă, cetățenii cu afecțiuni medicale care necesită echipament electric și cei care se bazează pe sisteme electrice de încălzire sau de răcire.
  • Impact educațional. Elevii și educatorii nu pot folosi dispozitive de învățare inteligente și să finalizeze sarcinile educaționale în caz de întreruperi de electricitate.

Noi, USR Filiala Puchenii Mari, Prahova împreuna cu cetățenii comunei Puchenii Mari, vă cerem: 

  1. Plan de acțiune imediată. Solicităm implementarea unui plan de acțiune imediată pentru a aborda cauzele principale ale acestor defecțiuni foarte frecvente de energie electrică pe raza comunei Puchenii Mari. Acest plan de acțiune ar trebui să includă îmbunătățiri ale infrastructurii, întreținerea regulată și măsuri de urgență pentru a preveni întreruperile de electricitate.
  2. Comunicare transparentă. Solicităm o comunicare transparentă și în timp util din partea companiei de utilități cu privire la întreținerea programată, motivele întreruperilor de curent și timpul preconizat de restabilire.
  3. Măsuri de compensare. Cerem oferirea de compensații si/sau reduceri pentru abonati și întreprinderile afectate pentru a atenua povara financiară cauzată de întreruperile foarte frecvente de energie electrica.
  4. Soluții pe termen lung. Dezvoltarea și implementarea de soluții pe termen lung pentru modernizarea și consolidarea rețelei electrice, asigurând o alimentare fiabilă și consistentă pentru viitor.

Rugăm cetățenii comunei Puchenii Mari sa semneze petiția de fata în număr cat mai mare pentru a demonstra Autorității Naționale de Reglementare in Domeniul Energiei si Distribuție Energie Electrică România - Zona Muntenia Nord ( Prahova) că suntem foarte afectati din cauza întreruperilor de energie electrică și ca cerem modernizarea de URGENȚĂ a liniilor de tensiune și transformatoarelor din comuna Puchenii Mari, Prahova.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare.

Avand in vedere întreruperile foarte frecvente de energie electrica din ultimele saptamani ne-am hotarat sa dam IMEDIAT aceasta petiție spre semnare, dat fiind ca suntem in campanie electorala suntem nevoiti sa comunicăm următorul cod unic de identificare: 21240009.

 

Cu sinceritate,

USR Puchenii Mari, Prahova

 

Reprezentata prin:

Dr Udrea Lavinia Ioana – Președinte USR Puchenii Mari

 

 


USR Puchenii Mari, Prahova    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că USR Puchenii Mari, Prahova va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face numărul dvs. de telefon public pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Autorizez USR Puchenii Mari, Prahova să transmită informațiile pe care le furnizez în acest formular următoarelor părți:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...