Petiție pentru introducerea de sisteme de securitate în mijloacele de transport în comun de suprafață din București

Domnului Nicușor Dan, Primar general al Bucureștiului

Domnule primar,

Bucureștiul are nevoie de modernizarea, dezvoltarea și eficientizarea transportului în comun de suprafață. Ne sunt prezentate frecvent proiecte variate și primim multe promisiuni electorale pe această temă. Trăind și circulând permanent în oraș descoperi însă că mai există un aspect deficitar care afectează calitatea vieții în București: asigurarea securității călătorului. Martoră la un incident violent la adresa unui călător într-un tramvai din capitală, m-am simțit neputincioasă și vulnerabilă. Doar reacția călătorilor a determinat retragerea agresorilor, iar tramvaiul oprit în stație a așteptat minute bune sosirea poliției și a salvării chemate de unul dintre călători.

In calitate de cetățeană, rezidentă și contribuabilă în București, vă solicit introducerea în regim de urgență de sisteme de securitate complexe și eficiente în mijloacele de transport în comun de suprafață și în stații, de tipul camerelor de supraveghere, sistem de alertă configurat (ex. aplicație pe mobil de raportare a unui incident) și pază.

Am convingerea că aceste măsuri vor determina pe termen lung:

·        prevenirea vandalismului și a incidentelor agresive;

·        creșterea sentimentului de siguranță în rândul călătorilor.

Cu speranța locuirii într-un oraș sigur,

conf.univ.dr. Silvana Rachieru

Silvana Rachieru    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Silvana Rachieru să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.