Petiție către ISJ și DSP Timiș pentru suspendarea temporară a cursurilor în orașul Timișoara din cauza extinderii infestării cu coronavirus

Având în vedere cazurile de coronavirus confirmate în orașul Timișoara, noi, cadrele didactice de la toate unitățile școlare din acest oraș, solicităm ISJ și DSP Timiș suspendarea cursurilor pe o perioadă de cel puțin 14 zile, până la identificarea unor soluții pertinente cu scopul de a reduce / eradica riscurile de îmbolnăviri, amplificate de la o zi la alta până în prezent. Această petiție este justificată de: lipsa măsurilor concrete și viabile din partea autorităților competente, neaplicate individual, la nivel de unitate școlară, carență care a condus la creșterea numărului de îmbolnăviri în cadrul Liceului Alimentar, cu impact asupra potențialei extinderi la nivelul întregului oraș; inexistența unei anchete epidemiologice solide și complexe care să vizeze: membrii familiilor elevilor infestați, o mare parte dintre aceștia (frați, surori, verișori) fiind elevi în alte unități școlare din oraș; celelalte persoane și alți elevi de la toate școlile din oraș cu care elevii infestați au venit în contact în mod inevitabil, în cadrul evenimentelor școlare și prin proximitatea zonelor de domiciliu / în zone de interferență (mijloace de transport în comun, locuri publice etc.); cadre didactice care predau atât la Liceul Alimentar, cât și în alte școli din Timișoara / județul Timiș.

Iasmina Dinulescu    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Iasmina Dinulescu să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.