Petiție către Inspectoratul Școlar Județean Brașov - Revenirea la vechiul orar/același program pentru începerea orelor pentru toți elevii Școlii Gimnaziale nr. 12, Brașov

În urma sesizării depuse la Inspectoratul Școlar Județean Brașov, de către un grup de părinți, programul Școlii Gimnaziale nr.12 Brașov nu a fost aprobat de către Consiliul de Administrație al Inspectoratului.

Programul vechi al școlii respecta normele stabilite de Ordinul Comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației publicat în Monitorul Oficial, Partea I, Nr. 848/6.IX.2021, păstrându-se ora alocată de dezinfectare a claselor, între schimburi.

De asemenea în același Ordin nu se menționează că este obligatorie decalarea orelor de curs, ci se specifică în punctul 3 al Anexei Nr. 1 următoarele: ,, Organizarea programului școlar va avea în vedere posibilitatea începerii cursurilor la intervale orare diferite..."

Orarul vechi, după care s-a funcționat era astfel creat pentru a facilita accesul la educație pentru elevii minori care sunt aduși la școală de către părinți, care au un program strict la serviciu, dar și pentru elevii de la ciclul gimnazial, care învață după-amiaza și care au un orar foarte încărcat, conform numărului de ore destinat minorităților. Menționăm că orele s-au diminuat cu 5 minute pentru învățământul primar, din cele 45 de minute conform Legii Educației.

De asemenea sunt foarte multe cazuri de familii care au mai mulți copii la această școală și care acum, după noul orar, trebuie să-i aducă la școală de la ora 7:30 (CP, I și a II a), iar la ora 8:30 ( a III a, a IV a, a V a și a VIII a). La fel, se decalează și programul de după amiază când elevii termină orele. Cu noul orar majoritatea elevilor nu pot ajunge la prima oră.

În Școala Gimnazială nr. 12 Brașov sunt și mulți navetiști, din localitățile învecinate, deoarece au optat să studieze limba germană, în localitatea de domiciliu nefiind școală cu predare în limba germană.

Aducem la cunoștință și faptul că școala are mulți sportivi care practică sportul de performanță, cu rezultate la nivel național și european.Cu schimbarea orarului nu mai susținem sportul de performanță?

 

Noi părinții dorim revenirea la vechiul orar, sau același program de începere al orelor pentru toți copiii. Am vrea să fim consultați înainte de a se lua decizii care să îngrădească dreptul la educație pentru elevii școlii. Datorită pandemiei, suntem dispuși să organizăm o întrevedere online cu conducerea Inspectoratului pentru a ne exprima doleanțele. Nu ni se pare normal ca o persoană sau un grup mic de persoane să hotărască împotriva majorității.

Vă rugăm să țineți cont de aspectele menționate!


Părinții Școlii Gimnaziale Nr. 12 Brașov    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Părinții Școlii Gimnaziale Nr. 12 Brașov să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...