PETIȚIE – Uniunea Artiștilor Plastici din România, Filiala Oradea, va rămâne fără galerii de artă

După 5 ani de existență, UAPR Filiala Oradea, va rămâne din nou fără ,,Galerii de Artă -Reperaj. Cetate’’ Oradea. Galeriile de artă, de sub patronajul Primăriei și apoi al Muzeului orașului Oradea, au trecut sub patronajul unei firme private Vizit Oradea, care este însărcinată a închiria, toate spațiile din interiorul Cetății, cu excepția celor destinate muzeului.

Artiștii Filialei UAPR Oradea, vă roagă cu respect, Domnule Președinte Ilie Bolojan și Domnule Primar Florin Birta, ca spațiile destinate Galeriilor de Artă -Reperaj. Cetate Oradea, să rămână ca spații cu aceeași destinație. În cei 700 de metri pătrați de galerii pe care dumneavoastră i-ați repartizat filialei, am organizat expoziții de amploare cu artiști, curatori și critici invitați din țară și din străinătate (anual ați primit la birou planul expozițional și lunar ați primit și primiți ziarul ,,4 FOI DE ARTĂ’’). UAPR Filiala Oradea reprezintă azi, una din filialele de frunte de pe harta României.

Printre toate spațiile din cetate pe care doriți sa le închiriați pentru magazine, restaurante și birouri la diverse firme, Galeriile de Artă vor reprezenta o oază de frumos și un punct turistic atractiv al Cetății Oradiei. Domnule Președinte Ilie Bolojan și Domnule Primar Florin Birta , vă rugăm să susțineți UAPR Filiala Oradea, să ne lăsați Galeriile de Artă în păstrare gratuită în continuare, în interesul urbei noastre dar și a Culturii din România. Ca exemplu, Galeriile de Artă din Deva, Baia-Mare și altele din țară, sunt susținute financiar, inclusiv galerist de către Consiliile Județene sau Primării.

Dragi iubitori de frumos, vă rugăm să semnați această petiție, dacă considerați că arta și artiștii, sunt și trebuie să fie, ambasadori și garanți ai democrației și libertății în lume și dacă considerați că este absolut necesar să păstrăm aceste spații.

Mulțumim. UAPR, Filiala Oradea Președinte: dr Vioara Bara, scenograf & pictor

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Vioara Bara va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...