Pericol ecologic - refulare canalizare- Strada Gloriei- Crisul Repede

 Subsemnata DUMITRU GABRIELA SABINA, domiciliată pe strada Crișul Repede, nr.117a, vila 7, localitatea Bragadiru, județul Ilfov, în calitate de reprezentant al comunității de proprietari ai condominiului Crișul Repede nr.117, în temeiul art.1 alin.(2) al Ordonanţei Guvernului nr.27/2002 aprobată prin Legea nr.233/2002, privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, vă adresez respectuos rugămintea de a dispune măsurile pe care le considerați necesare în vederea aducerii la cunoștința opiniei publice a situației prezentate mai jos, ulterior soluționarea acesteia.

1.De aproximativ un an, sistemul de canalizare de pe strada Gloriei, intersecție cu Crișul Repede, refulează regulat, apa uzată deversându-se pe strada principală Crișul Repede, continuând pe strada secundară Crișul Repede nr.117, implicit în curțile noastre (conform documentelor atașate).

2.Pe lânga mirosul insuportabil resimțit atât pe stradă, cât și în casă uneori, apa uzată provenită de la grupurile sanitare, gătit, spălat și din alte activități menajere, conținând diferite reziduuri, se inflitrează în apa din fântânile proprii (pentru unii dintre noi fiind singura sursă de alimentare cu apa potabilă), alterând caracteristicile fizice, chimice și bacteriologice ale acesteia, reprezentând un pericol iminent asupra sănătății noastre.

3.Având în vedere standardele de viață stabilite pentru a asigura satisfacerea oricăror necesități, consider că aceste condiții ne împiedică să obținem și cel mai mic grad de dezvoltare al unui nivel de trai caracteristic oricărei persoane, în cazul nostru, al întregii comunități.

4.În acest sens, menționăm că ne-am adresat de nenumărate ori instituțiilor cu atribuții în domeniu, respectiv APA-CANAL ILFOV, PRIMĂRIA BRAGADIRU, AGENȚIA NAȚIONALĂ PENTRU PROTECȚIA MEDIULUI și DIRECȚIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ, rezoluțiile acestora fiind nefavorabile, argumentând faptul că problematica expusă excedează domeniilor acestora de responsabilitate.  

Transmit prezenta petiție, cu speranța că veți soluționa, cu celeritate, aspectele semnalate.

Prin urmare, solicit să mă/ne înștiințați cu privire la măsurile de cercetare și analiză, precum și modul de soluționare a problematicii, respectând termenele prevăzute în Ordonanța invocată mai sus.

În sprijinul acesteia, vă atașez următoarele documente.    

IMG-20220102-WA00192.jpg20220106_1136442.jpg20220106_1135492.jpg


Gabriela Dumitru    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Gabriela Dumitru să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...