PETIŢIE: pentru o educaţie non-violentă în grădiniţe

În atenția:

Dnei Maia Sandu, Prim-ministră a Republicii Moldova

Dnei Liliana Nicolaescu-Onofrei, Ministră a Educației, Culturii și Cercetării

 1_gradi1.jpg

          Copiii de la 2-3 la 7 ani, petrec la grădiniță în mediu 10 ore pe zi. De aceea influența grădiniței asupra creșterii lor este esențială.  În ultimii ani, societatea noastră a fost zguduită de mai multe cazuri de răsunet de abuz si violentă în instituțiile preșcolare. Pe lângă aceste cazuri, mediatizate pe larg în mass-media, părinții continuă să semnaleze pe rețelele sociale cazuri de abuz si violentă săvârșite de cadre didactice și personalul auxiliar din grădinițe asupra copiilor. Cu toate acestea, ele rămân ca un strigăt de ajutor în pustiu. Fiecare părinte este nevoit să se lupte de unul singur şi să facă față unui sistem nereformat, învechit în practici si viziuni autoritare asupra educației.  

          Noi, părinții semnatari ai acestei petiții, cerem reformarea sistemică a instituțiilor preșcolare, prin aplicarea următoarelor măsuri:  

          1. Instalarea camerelor de supraveghere în toate instituțiile de învățământ preșcolar și asigurarea accesului părinților la înregistrările video;  

          2. Organizarea de traininguri susținute de psihologi și experți în psihologia copilului;  

          3. Evaluarea sistematică de către psihologi a cadrelor didactice și non-didactice din instituțiile preșcolare, cu scopul de a depista persoanele care comit abuzuri și violență în raport cu copiii;  

          4. Stimularea financiară a cadrelor didactice în funcție de instruirile parcurse;  

           5. Sancționarea managerilor instituțiilor de educație timpurie, angajații cărora comit acte de violență.  

          Ne exprimăm speranţa că propunerile cu care venim vor fi auzite, iar sistemul de învăţământ preşcolar va fi reformat, punându-se astfel capăt unor practici abuzive faţă de copiii noștri. Doar prin fapte concrete, care ar aduce o schimbare de profunzime şi complexă în acest sistem, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării poate demonstra că generaţia în creştere contează cu adevărat pentru viitorul acestui stat.  

          Cu respect,

          AO Părinţi Solidari  

 

 

VEZI PETIȚIA INTEGRALĂ AICI.

 

 


AO Părinţi Solidari    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez AO Părinţi Solidari să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...