Spune NU TĂIERII PENSIILOR și SALARIILOR!

www.pactul.ro 

header1.png

Dragi români,
Stimați cetățeni ai acestei țări,

Am văzut cu toții în ultima perioadă nenumărate propuneri de pacte și acorduri. Majoritatea se schimbă de la zi la zi, în funcție de cum se schimbă și contextul politic. Am văzut inițiative politicianiste a căror completare și îmbunătățire în interesul românilor au fost refuzate. Am văzut târguieli politice și tot felul de idei și de apeluri cu obiective electorale. Partidele și candidații vorbesc între ei despre cum să joace jocul politic. Se ceartă, negociază și eșuează lamentabil în fața românilor.

Pentru că niciuna din aceste inițiative nu are impact și finalitate pentru oameni. Nicio inițiativă nu a fost gândită în interesul românilor, niciun astfel de acord nu s-a concretizat într-o măsură menită să facă bine societății, să aducă o creștere a nivelului de trai ori vreo formă de progres în viața de zi cu zi.    

Dragi români,

Eu astăzi propun, în fața dumneavoastră, singurul pact pentru cetățeni, singura înțelegere pe care merită să o facă forțele politice din România: aceea a bunăstării românilor. Pentru că astăzi România are a doua cea mai mare creștere economică din Europa. Salariile și pensiile au crescut cu un ritm fără precedent. A crescut salariul minim pe economie, au crescut salariile medicilor și ale profesorilor, precum și salariile din construcții.

La 1 septembrie punctul de pensie a crescut cu 15 la sută și a crescut pensia minimă garantată. Toate aceste realizări se datorează unei guvernări care a pus în centrul său creșterea nivelului de trai al tuturor românilor. Există bani pentru a continua și extinde aceste măsuri, iar România se află în plin proces de dezvoltare și consolidare economică. Toate aceste lucruri bune pentru români s-au dovedit a nu fi pe placul partidelor și politicienilor care, în prag de alegeri prezidențiale, au ales calea electorală și au decis să blocheze România, fie de la Palatul Cotroceni, fie de la Palatul Parlamentului.

Având în vedere istoricul și practica guvernelor de dreapta de a tăia veniturile românilor și ținând cont de afirmațiile din ce în ce mai dese ale unor lideri politici care anunță că vor impune din nou măsuri de austeritate și regres social, propun partidelor parlamentare semnarea unui pact politic:

Pactul pentru bunăstarea românilor, care trebuie să fie garanția politică a continuării creșterii nivelului de trai al românilor în perioada următoare. Bunăstarea socială e cel mai simplu și clar obiectiv în jurul căruia se pot aduna partidele din România.

Și vreau ca oamenii să primească o minimă asigurare scrisă din partea întregii clase politice că nu li se vor tăia salariile și pensiile, așa cum s-a făcut în guvernarea 2010-2012. Este un pact concret, patriotic și non-ideologic, deschis tuturor partidelor care vor să-și arate buna-credință, responsabilitatea pentru cetățenii acestei țări și curajul unui angajament scris că nu vor tăia din nou de la oameni.

Sunt prima care semnează acest pact, având credința că România trebuie să-și onoreze obligația de bază către cetățeni, aceea de a le asigura bunăstarea și un trai decent.

Îmi asum în fața dumneavoastră acest lucru și aștept de la toți cei care vin și cer voturi să dea dovadă de același curaj al asumării, astfel încât, oricine ar ajunge la guvernare, măsurile de sprijin să fie continuate iar românii să nu mai fie niciodată sacrificați.

 

Viorica Dăncilă
Prim-ministrul României
Președinte PSD

petition-footer.png


Viorica Dăncilă    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Viorica Dăncilă va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...