OrheiLand

Stimați concetățeni,

Ne adresăm cu solicitarea de a semna această petiție, întrucât am asistat duminică la un abuz comis de către cei care poartă numele de „oameni ai legii”, îndreptat împotriva unor cetățeni simpli, în principal copii, familii tinere și femei însărcinate. Peste 100 de polițiști au descins în forță la cunoscutul parc de distracții „OrheiLand” și au încercat să suspende activitatea acestuia, prezentând o pretinsă hotărâre și invocând pretinse încălcări ale normelor sanitar-epidemiologice.

Polițiștii înarmați au bruscat și amenințat angajații, au alungat cu forța copiii, părinții, buneii și mămicile însărcinate de pe teritoriu, manifestând un comportament lipsit de orice norme de educație, utilizând vocabular indecent și agresiv, au fumat pe teritoriul parcului, au lansat amenințări în stânga și în dreapta și chiar au bruscat câteva femei. Comportamentul poliției a stresat și a panicat familiile și copilașii care au dorit doar să se distreze într-o zi călduroasă de weekend. Au transformat o zi de odihnă într-o scenă dintr-un film de groază.

Pretextul invocat de autorități nu are nici un suport. Pe teritoriul OrheiLand sunt respectate toate normele antiepidemice impuse, toți angajații sunt verificați și dotați cu tot utilajul necesar, iar teritoriul este dezinfectat sistematic! OrheiLand este amplasat pe un teritoriu de 20.000 m2 (20 de hectare). Aici există un spațiu enorm în aer liber. Fluxul maxim permis pe zi este de 1000 oameni, adică 50-100 oameni pe oră, cărora le revin câte 200 m2. Asta în comparație cu parcurile publice din Chișinău, care sunt mereu aglomerate și unde nimeni nu poartă măști și nimeni nimic nu verifică.

Concluzia este că acțiunile guvernării în raport cu OrheiLand poartă un caracter strict politic și nu de altă natură.

Autorii acestei petiții le solicită cetățenilor Republicii Moldova, în special celor care măcar odată s-au bucurat de distracțiile oferite în mod gratuit la OrheiLand, sau cei care știu că în această vară nu vor avea posibilitatea să meargă la odihnă peste hotare, să semneze această solicitare către autoritățile statului. Cerem să fie reformulată hotărârea abuzivă a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, astfel încât să fie permisă activitatea OrheiLand, cu respectarea tuturor normelor sanitare. Solicităm, de asemenea, să fie încetate abuzurile și atacurile asupra parcului de distracții OrheiLand. Nu ne vom da bătuți și vom lupta pentru dreptate ! Semnând petiția, veți ajuta să apărăm dreptatea și vom obligă actuala guvernare să-i trateze pe toți egal în fața legii !

Împreună suntem mai puternici!


Tinerii Orheiului, Veronica Josan, 067150000    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Tinerii Orheiului, Veronica Josan, 067150000 să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...