Opriti montarea antenei GSM RDS la 20m de Gradinita 5 Sibiu

Nu ne puneti copiii in pericol!!! 150 de copii frecventeaza aceasta gradinita, alte cateva zeci traiesc in imediata apropiere. 

O antena GSM se monteaza pe fosta centrala termica la 20 de m de Gradinita 5 din str. Siretului. Locatarii nu au fost si nu sunt de acord cu aceasta antena. Exista memoriu la Primaria Municipiului Sibiu inainte de obtinerea autorizatiei, inregistrat  sub numarul 64993 inca din data de 05.10.2015 la care nu s-a primit raspuns. 

RDS nu are acord pentru instalarea unei ANTENE. Acestia au ascuns cu buna stiinta acest lucru si le-au spus oamenilor ca e nevoie de acordul lor pentru altceva. In documentul pe baza caruia au obtinut acordul pentru obtinerea autorizatiei acestia cer acordul pentru:

o activitate de constructie si modernizare, a retelelor de comunicatii electronice, aceste lucrari fiind efectuate atat pe teritoriul imobilului aflat in proprietate cat si imobilelor aflate in vecinatate”

O constructie poate insemna si o centrala nucleara! 

Cerem primariei sa retraga autorizatia obtinuta de RDS pentru montarea acestei antene pentru care RDS NU ARE ACORDUL PROPRIETARILOR!!!

 

 

 

 

  • antenele de emisie GSM se amplasează la doar aproximativ 40 de metri de blocurile de locuințe și la 20 de metri de curtea Grădiniței nr. 5.

  • prin instalarea stației GSM la aceste distanțe există un risc extrem de ridicat să fie afectată atat viaţa şi sănătatea locuitorilor din zonă cat si a celor 150 de copii care frecventeaza Gradinita nr 5. Mai multe studii ştiinţifice atestă că o expunere prelungită la câmpurile electromagnetice generate de antenele de telefonie mobilă poate avea efecte dăunătoare asupra organismului uman (potenţial cancerigen, dificultăți de memorie si concentrare, dureri de cap, insomnii, tulburări de funcționare a sistemului imunitar, oboseală anormală, tulburări auditive, de vedere, boli degenerative ale creierului, etc.) (a se vedea de exemplu studiul făcut anul trecut de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor conform sitului

  • http://www.apc-romania.ro/ro/i-poluarea-electromagnetica-dauneaza-grav-sanatatii/MzE5LTA.html

  • Un alt aspect extrem de îngrijorător este că în imediata apropiere a turnului pe care se instalează antenele există cel puțin 5 construcții cu acoperiș metalic, având o suprafață considerabilă, situate sub nivelul blocurilor din zonă. După cum se știe, la anumite frecvențe (incluzând cele folosite in tefonia mobilă), radiația electromagnetică este reflectată de suprafețele conductoare, iar datorită formei acestor acoperișuri, prin reflexie și interferență se vor putea produce zone cu un nivel de radiație total imprevizibil. Mai precizam aici și că materiale anorganice și neconductoare precum carămidă, sticlă, beton nu blochează/absorb aceste unde electromagnetice decât într-o foarte mică măsură. Aceste unde penetrează deci libere aceste materiale însă sunt absorbite considerabil de materia organică (organisme vii) sau apă.

  • Potențialul nociv al câmpurilor electromagnetice din apropirea releelor GSM este recunoscut de Statul Român prin mai multe acte normative. Prin O.G. nr.2/ 2006, iar apoi prin OG. 6/ 2007 (Art. 16. - (1) ), Guvernul României a recunoscut nocivitatea acestor radiaţii şi a acordat un spor de 10% din salariul de bază funcţionarilor publici care desfăşoară activitate în autorităţile şi instituţiile publice în care funcţionează instalaţii care generează câmpuri electromagnetice de radiofrecvenţă produsă de enunţătorii pentru comunicaţii etc.

  • Mai mult, printr-un Proiect de Lege pentru completarea Legii nr.154 / 2012 privind regimul infrastructurii reţelelor de comunicaţii electronice, proiect adoptat deja de Senat în data de 22 martie 2016, se interzice expres instalarea de antene GSM la mai puțin de 500 de metri de grădinițe, spitale, școli, etc. În prezent proiectul a fost trimis la Camera Deputaţilor pentru votul final.

  • Eliberarea autorizației de construire pentru acest amplasament, încalcă Principiul Precauției, prevăzut de art 191 din Tratatul pentru funcționarea Uniunii Europene și art 174 din Tratatul de Instituire a Comunităţii Europene (fostul art. 130 R din Tratatul de la Maastricht) . Prin acestea se prevede că atunci cand unui produs sau serviciu nu i se dovedește potențiala nocivitate 100%, se va da prioritate interesului cetățeanului.