Opriți mutilarea Parcului Sub Arini!

Primăria Sibiu propune reamenajarea Parcului Sub Arini și a făcut public proiectul conceput de către consultantul angajat anul trecut în acest scop. Puteți accesa aici memoriul de prezentare, depus la Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu.
În forma sa actuală, acest proiect prevede, pe de o parte, lucrări necesare de întreținere, cum ar fi: reabilitarea aleilor, podurilor și a facilităților existente, plantări de arbori, arbuști și plante ornamentale.
Pe de altă parte însă, în proiect apar și modificări, precum construirea unui număr de structuri noi, moderne, ce nu se încadrează în structura și dinamica parcului. Dintre acestea: un amfiteatru, o platformă de Belvedere, un iaz, o pistă de dirt bike, o altă fântână arteziană în zona foișorului, deși vechea fântână a mai fost schimbată și cea existentă este de dată relativ recentă.
Pentru construirea acestora vor fi necesare excavări, decopertări, tăieri de copaci (nu este sigur că se vor tăia doar elementele uscate și bolnave), schimbări semnificative ale cadrului natural iar flora și fauna existente vor fi mult afectate. 
Considerăm că aceste modificări vor duce la mutilarea parcului, ca autentică oază de natură în mare parte nealterată și implicit la afectarea dramatică a biotopului din cea mai verde zonă a orașului.
 
Solicităm tuturor instituţiilor care au în atribuţii protejarea parcului:
 
1. Modificarea proiectului astfel încât construcțiile și elementele moderne să fie mult reduse, să se păstreze frumusețea naturală a parcului și să se protejeze ecosistemul acestui areal.
2. Consultarea reală a locuitorilor în privința intervențiilor propuse asupra parcului.
3. Supravegherea atentă atunci când se va trece la faza de execuție pentru a fi evitată afectarea suplimentară, accidentală sau voită a zonei.
 
Mai jos aveți planșe cu o parte dintre amenajările incluse în proiect:

https___bucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3_.amazonaws_.com_public_images_8968a3b4-221f-41bc-ac4f-d140fa686007_1843x911_(1)_.jpeg

Fullscreen_capture_442022_61419_PM.jpg

Propunerea de amfiteatru și locul amplasării, deja arată inestetic aici panourile pentru graffiti.Pictures9.jpg

Locul unde se intenționează amenajarea unui iaz, nu știu cum pot fi integrați copacii din fundal și cei de pe malul pârâului Trinkbach.

Pictures7.jpg

Locul unde este propusă platforma de Belvedere. În fața acesteia sunt copaci, până la amplasamentul propus pentru iaz. 

Pictures8.jpg

 


Cristina Voicu    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Cristina Voicu să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...