Șansa de a înscrie la școală și copiii care împlinesc 6 ani după 31 decembrie!

O parte din copiii care frecventează grupele mari ale grădinițelor și împlinesc vârsta de 6 ani după 31 decembrie sunt pregătiți din punct de vedere psihologic pentru a fi admiși în grupele pregătitoare ale școlilor. Acești copii, cât și unii dintre părinți, își doresc ca ei să meargă la școală, unde sa fie alături de semenii lor cu care au petrecut mai mulți ani de grădiniță.

În anii precedenți, copii născuți după 31 decembrie au avut posibilitatea de a fi înscriși la școală după trecerea cu succes a unei proceduri de evaluare. Dar în metodologia curentă aprobată de Ministerul Educației nu este specificat nimic vizavi de acești copii.

Lipsirea acestei categorii de copii de dreptul de a fi înscriși la școală în grupa pregătitoare nu poate fi motivată de situația epidemiologică complicată din țară, întrucât până la toamnă situația respectivă se va ameliora odată cu vaccinarea în masă a populației.

Rugăm insistent Ministrul Educației, domnul Sorin Câmpeanu, să țină cont de solicitarea noastră și să nu priveze copiii născuți după 31 decembrie de posibilitatea de a merge la școală alături de semenii lor.

Grupul de părinți.


Pupăză Cristina    Contactați autorul petiției