O lege unitară pentru toți eroii necuvântători!

Nu l-am uitat pe Max, soldatul cu blană trecut în neființă, iubit și regretat de-o lume întreagă, dar nu trebuie să-i uităm nici pe semenii lui. Alți soldați necuvântători, câini și cai, loiali și devotați, au rămas în continuare sec și cinic în legislația de specialitate doar niște mijloace fixe, care se numerotează, se inventariază și care, după perioada de “funcționare”, se casează!  

Prin această petiție, vă rugăm pe voi toți care i-ați fost și i-ați rămas prieteni câinelui-erou Max, să ne susțineți în demersul civic de a milita pentru o legislație națională unitară cu norme de aplicare unice pentru toate animalele de serviciu, câini și cai deopotrivă, indiferent dacă acestea aparțin unei entități statale sau comerciale. Noua legislație să le acorde acestor animale de serviciu, solde distincte, iar după scoaterea din serviciu, dacă nu au fost adoptate de către instructorii sau camarazii lor de serviciu în slujba țării, să poată să traiască în centre special amenajate din care să poată participa la diferite programe sociale și terapie pentru adulții și copiii cu diferite dizabilități.  

Noi, semnatarii acestei petiții, solicităm membrilor Parlamentului sau Executivului, în virtutea dreptului acestora la inițiative legislative, să promoveze un act normativ care să permită în mod unitar următoarele:

- adopția după scoterea din activitate, dar nu prin licitare;  

- pensionarea și nu casarea;

- dreptul la soldă și accesul la servicii medicale regulate și bugetate;

- dreptul de a fi înhumate în locuri special amenajate pentru animalele trecute-n neființă.

Și animalele care au servit țara, implicit pe noi toți, merită respect, într-o țara care își onorează eroii așa cum se cuvine.  

Inițiatorii demersului: Sorina Hanea (salvatoarea lui Max- câine al M.A.P.N.), Luminița Rădulescu Bercuciu (salvatoarea lui Beks, câine al M.A.I.), actrița Carmen Tănase și jurnaliștii Cristina Țopescu și Adrian Ursu (Antena 3).


Sorina Hanea, Luminița Rădulescu Bercuciu, Cristina Țopescu, Adrian Ursu    Contactați autorul petiției