Nu dorim eutanasierea cainilor in Baia Mare !

11.09.2013 - Baia Mare

Ca urmare a violentei fara precedent impotriva animalelor (a cainilor in special) din Romania din ultimele zile si a deciziei Parlamentului, initiez aceasta petitie in speranta ca locuitorii municipiului Baia Mare vor da dovada de responsabilitate macar acum, in al 12-lea ceas, in ceea ce priveste cainii fara stapan - care din vina noastra, a comunitatii (Baia Mare si imprejurimi), se afla liberi in oras.

O problema aparuta din vina noastra nu poate fi rezolvata corect decat daca este mai intai ASUMATA.

Asumati-va ca nu ati facut nimic pentru a opri abandonul, asumati-va ca nu ati adoptat caini ci dimpotriva ati lasat catelele sa se imperecheze aiuritor, rezultatul fiind cel pe care il stim cu totii.

A se lua in considerare faptul ca in 2011 Curtea Constitutionala si-a dat avizul nefavorabil eutanasierii in masa a cainilor fara stapan, pronuntandu-se doar in favoarea eutanasierii cainilor agresivi si periculosi. In acest context, Parlamentul Romaniei ignora complet principiile jurisprudentei, adoptand un act normativ impulsiv, speculand slaba informare a majoritatii cetatenilor si incercand sa acopere lipsa de implicare in programul de sterilizari si incoerenta acestuia.

Consideram ca eutanasierea in masa este o masura barbara, injusta, contravine demnitatii umane si se va dovedi ineficienta atata timp cat nu exista nicio evidenta a cainilor nesterilizati din localitatile rurale si din zonele industriale ale Baii Mari si atata timp cat abandonul puilor nedoriti nu este sanctionat in niciun fel pentru a responsabiliza cetatenii.

De asemenea apreciem ca singurele masuri demne de calitatea noastra de cetateni ai unei tari membre UE ar fi implicarea institutiilor responsabile in realizarea unei evidente a cainilor cu stapan, sanctionarea abandonurilor si un program coerent de sterilizari in cooperare cu autoritatile din localitatile rurale din apropierea municipiului Baia Mare. Sunt singurele metode prin care putem obtine efecte statornice, evitand astfel si dezbinarea societatii civile in doua tabere.

SEMNATI SI DISTRIBUITI !

HAIDETI SA DAM UN EXEMPLU POZITIV ROMANIEI !


Alexandra Zoicas    Contactați autorul petiției
Facebook