Semnează petiția: Nu cedăm "apa"! Cerem ieșirea municipiului Câmpulung din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Constanța!

            Pe 31 august semnalam faptul că se pregătește ceva municipiului Câmpulung. Iată că ce anticipam atunci, acum se întâmplă. Aderarea la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară din Constanța înseamnă implicit și un operator unic de apă și canalizare, pt. toate localitățile din asociație, operatorul fiind desemnat prin statutul și actul constitutiv al asociației. Acest lucru înseamnă schimbarea operatorului din Câmpulung care administreaza serviciile de apă și canalizare din Edilul în Raja Constanța. În același timp, acest operator are o politică de preț unică pt. toate localitățile. Din start, prețul apei și al canalizării se prefigurează că va fi 8.78 lei/mc. Ținând cont că RAJA nu a mai modificat acest tarif de 4 ani, este posibil să urmeze creșteri și ale acestui tarif. Nu există echitate din punct de vedere al prețului, chiar dacă între Constanța și Câmpulung există o diferență uriașă în ceea ce privește preluarea apei. Totodată, politica de distribuție a apei se va face la Constanța, nu la Câmpulung, noi scăpând de sub control o resursa strategică a municipiului. De asemenea, există motive să credem că această aderare a fost făcută prin presiuni politice, pe linie de partid. Schimbarea operatorului poate conduce la restructurări de personal (în 2014 au fost concediați 30% din angajații societății) și nu există niciun fel de certitudine că profitul generat de administrarea serviciului în Câmpulung va fi concretizat în investiții. Sunt exemple concrete precum Onești sau Predeal care ne face să credem că nu se va întâmpla așa. 

       În data de 3 octombrie am depus la Primăria Câmpulung un proiect de hotărâre cu următoarele articole:

Art. 1: Se aprobă retragerea din Asociația de Dezvoltare Intercomunitara Apă - Canal Constanța, persoană juridică de drept român de utilitate publică, înființată conform dispozitiilor Legii nr. 215/2001 a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Art. 2: Cu aducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se însărcinează Primarul Municipiului Câmpulung și se comunică Direcției Economice și Fiscale, Serviciului Juridic Administrație Publică și S.C. Edilul C.G.A. S.A.

Art. 3: Prezenta hotărâre va fi afișată și publicată pentru aducerea ei la cunoştinţă publică şi va fi comunicată în termen legal Instituţiei Prefectului – Judeţul Argeş. 

Acest proiect a fost introdus pe ordinea de zi care a fost transmisă Consilierilor Locali, dar în ședința din 4 octombrie, a fost retrasă prin votul majorității PSD.

În acest sens, prin această petiție, cerem introducerea de urgență pe ordinea de zi a primei ședințe de Consiliu Local a proiectului de hotărâre, aprobarea acestuia și ieșirea din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Constanța care are operator unic pe Raja Constanța!

 

Pentru a valida semnarea acestei petiții, trebuie să accesați adresa de mail și sa confirmați semnarea!


Lucian Ionescu, Consilier Local PNL Câmpulung    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție


SAU

Adresa dvs. de email nu va fi publicată pe site-ul nostru. Cu toate acestea, autorul petiției va putea vedea toate informațiile furnizate în acest formular.

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.
Facebook