Noul București începe cu efectuarea unui audit extern la PMB

Domnule Primar General Nicușor Dan
Doamnelor și Domnilor Consilieri Generali ai Primăriei Municipiului București

 

În ultimii ani, Bucureștiul a suferit o degradare masivă atât în ceea ce privește calitatea și cantitatea noilor construcții, cât și în ceea ce privește calitatea vieții bucureștenilor.

La baza acestei deteriorări se află, în opinia noastră, gestionarea deficitară a bugetului capitalei și corupția din zona urbanismului și a protejării mediului înconjurător.

O consecință directă a corupției din urbanism este aceea că Bucureștiul a devenit un „anti-oraș”, un spațiu nociv care ne agravează bolile cronice și ne scurtează viețile. Astfel recent, chiar Primarul General Nicușor Dan a declarat că incidența bolilor cauzate de poluare este în continuă creștere, iar orașul - locul în care trăim și muncim - este poluat, manelizat și sufocat de construcții edificate cu nerespectarea Legii 50/1991.

Doamnelor și Domnilor Consilieri Generali, vă aflați în Consiliu pentru a reprezenta interesul societății, așadar al nostru, al celor mulți care locuim aici, zi de zi.

Orașul ne aparține.

Pentru noi este vital ca interesul societății să primeze în fața presiunii diferitelor grupări de „investitori” (de multe ori „de casă”).

Astfel, în calitatea noastră de locuitori ai acestui oraș, vă solicităm să reintroduceți pe ordinea de zi a CGMB și să adoptați în regim de urgență efectuarea unui audit extern la PMB.

Situația prezentată de actualul primar general conturează faptul că bugetul PMB a fost gestionat discreționar și iresponsabil și categoric în defavoarea cetățenilor (o dovadă în acest sens sunt chiar zecile de companii municipale înființate ilegal; o alta sunt miile de acțiuni înaintate instanțelor prin care bucureștenii solicită anularea unor autorizații de construire emise cu încălcarea legii; și exemplele pot continua, orașul este aproape de colaps).

Noi avem dreptul să cunoaștem situația reală la încheierea mandatului fostului primar general, iar dumneavoastră aveți datoria să solicitați acest audit extern.

De asemenea, vă solicităm să dispuneți verificarea tuturor autorizațiilor de construire emise în mandatul Primarului General Gabriela Firea pentru care există acțiuni de anulare a acestora în instanță și/sau pentru care presa de investigații a semnalat nereguli majore.

Dorim ca Noul București să devină unul cu adevărat european, modern, cu respect pentru trecut, cultură și pentru memoria culturală. Un oraș pe care să îl iubim și de care să fim mândri. Dorim ca Noul București să ne includă. De aceea, în situația în care PMB nu dispune de fondurile necesare efectuării acestui audit extern, vă suntem alături inclusiv prin donarea sumelor necesare.

Vă rog să susțineți prezenta petiție semnând și distribuind-o. Vă mulțumesc.


10681429_YigVAtuR3fvMGX70LH-Txn80MeYR5Mj4TLzuOD5L8101.jpg

 


Aruștei Clara    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Aruștei Clara să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...