Monopolul E-distribuție Muntenia SA condamnă comuna Berceni la subdezvoltare

Consiliul Concurenței – Domnului Chiriţoiu Ct. Bogdan – Marius, Președinte

Spre știință –  e-Distribuție Muntenia SA

poza-petitie.jpg

Lipsită de investiții, rețeaua e-Distribuție Muntenia SA din comuna Berceni IF:

• nu asigură calitatea serviciului de distribuție a energiei electrice – locuitorii reclamă variații de tensiune și întreruperi frecvente;
  • nu permite racordarea de noi mari consumatori. Distribuitorul REFUZĂ dreptul locuitorilor din comuna Berceni de a beneficia de supermarket, școli, grădinițe, zone agrement șamd

Mai precis, consumatorii din comuna Berceni sunt alimentați de la stația electrică Popești-Leordeni prin LEA MT Berceni-Irigații. DE DOI ANI, E-DISTRIBUȚIE MUNTENIA ELIBEREAZĂ DOAR AVIZE TEHNICE DE RACORDARE CU PUTERE ZERO PENTRU NOI POSTURI DE TRANSFORMARE MONTATE ÎN LEA BERCENI-IRIGAȚII.

Pentru a vă convinge că “puterea zero” este regula E-distribuție Muntenia, VĂ RUGĂM SĂ LE SOLICITAȚI un centralizator cu toate avizele de racordare din LEA MT Berceni-Irigații, împreună cu puterea aprobată (fără lucrări de întărire) eliberate în ultimii doi ani!

Prin aceste avize, E-DISTRIBUȚIE MUNTENIA SA REFUZĂ ACCESUL LA REȚEA CONSUMATORILOR NOI! Ce consumator ar plăti pentru construirea unui transformator care va funcționa abia peste cel puțin 2 ani și NUMAI DACĂ E-Distribuție Muntenia va face niște investiții?

Speculând poziția sa de monopol în domeniul distribuției energiei electrice, E-DISTRIBUȚIE MUNTENIA SA propune consumatorilor:

• să renunțe la realizarea investiției!!!
  • să își amâne investiția cel puțin 2 ani!
  • să facă investițiile care cad în sarcina operatorului de distribuție!

LIPSA ENERGIEI ELECTRICE FACE IMPOSIBILĂ ORICE MARE INVESTIȚIE ÎN COMUNA BERCENI. Practic, e-Distribuție Muntenia SA a condamnat comuna Berceni la subdezvoltare întrucât REFUZĂ racordarea unor noi consumatori mari (care au nevoie de posturi de transformare noi)

Suplimentar, numărul locuințelor a crescut în ultimii ani, ceea face ca posturile de transformare deja existente să funcționeze aproape de capacitatea lor maximă. Fără posibilitatea tehnică de a monta noi posturi noi de transformare:

• CONSUMATORII EXISTENȚI VOR FI AFECTAȚI DE AVARII MAJORE ÎN SEZONUL RECE, ATUNCI CÂND CONSUMUL VA CREȘTE, IAR POSTURILE DE TRANSFORMARE VOR FI SUPRASOLICITATE.
  • RACORDAREA UNOR NOI CONSUMATORI CASNICI (JOASĂ TENSIUNE) VA DEVENI, ÎN CURÂND, IMPOSIBILĂ.

E-Distribuție Muntenia poate soluționa imediat această situație, dar amână succesiv rezolvarea ei. În avizele anterioare, E-Distribuție Muntenia menționa că soluția este o investiție de 660.000 RON care avea ca termen decembrie 2019. Dar, în cele mai recente ATR-uri, e-Distribuție Muntenia SA menționează o altă lucrare în valoare de 270.000 RON, care are termen la data de decembrie 2020.

VĂ RUGĂM SĂ NE SPRIJINIȚI PENTRU A CONVINGE E-DISTRIBUȚIE MUNTENIA SĂ EXECUTE URGENT (nu peste 2 ani) INVESTIȚIA NECESARĂ PENTRU A DEBLOCA DEZVOLTAREA COMUNEI BERCENI ȘI PENTRU A ASIGURA CALITATEA SERVICIULUI DE DISTRIBUȚIE CONSUMATORILOR EXISTENȚI!

Asociația Grup de Acțiune Locală Berceni    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Asociația Grup de Acțiune Locală Berceni să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.