Modificarea asigurarii obligatorii(RCA) pentru motociclete

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), dacă un proprietar de motocicletă nu încheie asigurarea obligatorie RCA sau nu o menține în valabilitate în mod continuu, prin plata primelor de asigurare, săvârşeşte o contravenţie care se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 de lei. În plus, se reține certificatul de înmatriculare și plăcuța cu numărul de înmatriculare până când faci dovada că ai din nou RCA valabilă.

Prin aceasta petiţie care dorim să o înaintăm Guvernului României solicitam modificarea acestei prevederi pe care o considerăm nerealistă şi excesivă ţinând cont de faptul că în România sezonul pentru motociclişti rar depăşeşte 4-5 luni din an datorita conditiilor meteo nefavorabile. Cerem modificarea legii astfel incat asigurarea obligatorie pentru motociclete sa poata fi intocmita pe o perioada minima incepand cu 30 de zile.

Cu acest prilej cerem si verificarea metodei de calcul agentiei nationale a asiguratorilor intrucat contravaloarea unei asigurari obligatorii pentru motociclete a ajuns la o suma pe care o consideram irelevanta, suferind cresteri intre 50-100% din Decembrie 2015 pana in prezent.