Majorarea alocatiei pentru copii de la 42 de lei la 200 de lei

           Rugam Statul roman sa ajute si copii nostri marind valoarea alocatiei pentru copiii dupa 2 ani, de la 42 de lei la 200, stim cu toti ca dupa aceasta varsta ne trebuie mai multi bani! Un copil român primește o alocație în valoare de aproximativ 7 euro, adică "de 35 de ori mai mică decât alocația unui copil din statele UE, care beneficiază în medie de 210 euro".În timp ce, în România, cuantumul indemnizației lunare este același pentru toți copiii, în țările dezvoltate, alocația reprezintă între 8 și 15 la sută din salariul mediu lunar al unui părinte.

      În ţările dezvoltate din Vestul Europei, alocaţiile depăşesc de cele mai multe ori 100 de euro, recordul deţinându-l Luxemburg, cu peste 800 de euro, pentru cel de-al treilea copil născut. Belgia stabileşte cuantumul alocaţiei în funcţie de numărul copiilor dintr-o familie. Astfel, pentru un copil se acordă o alocaţie de 83 de euro, pentru doi copii, 154 de euro, iar pentru trei sau mai mulţi copii, alocaţia este de 230 de euro pe lună. În Spania, valoarea alocaţiei este de 41 de euro, pentru copiii sub 3 ani, şi de 24 de euro, pentru cei între 4 şi 18 ani. Franţa plăteşte o alocaţie de 124 de euro pentru doi copii, 282 de euro pentru trei copii şi 441 euro pentru 4 copii.

       Avem credinta, dupa cum vad ca a inceput deja sa se miste in Romania cu: deblocarea locurilor de munca, cu arestarea persoanelor care au fraudat statul si multe alte lucruri bune,poate si copii nostri vor intra in randul copiilor Europei prin majorarea acestei alocatii. 

       Nu vrem sa deranjam pe nimeni cu aceasta petitie dar e inuman ce se intampla: copii nostri sa primeasca doar 42 de lei atunci cind au mai multa nevoie, iar un detint sa primeasca 2400 lei!

         Ştiaţi că un copil primeşte 42 lei / lună:

 
         = 3 sandwich-uri
         = 1 abonament autobuz
         = jumatate pereche de blugi...
         Aşa e normal în ţara noastră?

       Tu ce poţi face cu 42 lei? 

 

       Nu doresc sa se stimuleze mamele eroine sa aiba si mai multi copii, dar cred ca se poate gasi o modalitate si in acest lucru cu exemplul Frantei si Belgiei scris mai sus. Posibil de la 3 copii mai multi suma alocatiilor sa nu  depaseasca 600 de lei.

 

       De ce majoritatea familiilor romine au doar un singur copil ? Unii se gindesc ca nu au posibilitatea sa crestem 2 macar, unele familii nici nu mai viseaza sa aiba macar 1!

 

       De ce la noi in tara mortalitatea e mai mare decit natalitatea?

 

       Oare cine o sa ne plateasca pensiile noastre?

 

       Chiar trebuie ca unii dintre noi sa place in strainatate sa asigure o piine pentru copii nostri?

 

      Nu cerem o suma mare comparativ cu alte tari, Dar e o suma care sa ne mai ajute un pic fata de cea aproape inexistenata!

 

 

 

      Rog ca toti care sunt de acord ca este necesar MAJORAREA LOCATIEI sa semneze aceasta petitie, trebuie sa ne unim si sa cerem mai raspicat pentru a fi auziti!