Luarea la cunoștința a guvernului despre situația românilor din Ucraina

Românii din Ucraina o sa aibă parte de un genocid cultural-lingvistic în urma reformei administrativ-teritoriale ce are de gând să pună capăt învățământului în limba română și scoaterea reprezentanților minoritari din parlament. Guvernul de la București nu a dat nici o declarație și nici măcar nu a încercat să negocieze cu guvernul ucrainean, fata de guvernele altor țări care reprezintă o minoritate mult mai mică decât cea a românilor. Guvernul prezintă o lipsa de respect crasă față de românii din Ucraina și nu le pasa deloc de ei. Prin această petiție sperăm sa le aducem la cunoștință situația din Ucraina și sperăm să facă ceva in legătură cu asta.

Prin semnare, autorizez pe Burlacu Horia să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.