JUSTIȚIE! O vrem pe mama acasă!

O tânără cu cinci copii la întreținere a fost condamnată la trei ani și opt luni de închisoare, după ce și-a înjunghiat soțul care o bătea. Decizia a fost luată astăzi, 21 ianuarie, de magistrata Mihaela Grosu de la Judecătoria Strășeni, comunică Politik.md.

 

Victoria Pruteanu este orfană, are 23 de ani, doi copii ai ei și trei surori la întreținere. Tânăra a trăit într-un coșmar continuu, ani la rând. Bătăile crâncene, umilința și amenințările cu moartea veneau din partea celui ce cândva i-a jurat credință în fața altarului. Din această cauză a avut două tentative de suicid, a pierdut prima sarcină la termenul de 7 luni, demnitatea și speranța unei vieți liniștite.

 

Coșmarul nu s-a sfârșit nici după ce s-a plâns la poliție și Primărie de mai multe ori. Atitudinea împăciutoare a celor care ar fi trebui să-i fie apărători, doar au ațâțat agresorul, pentru care cererea de divorț a fost ultima picătură. După una dintre altercații, în toamna anului trecut, tânăra a primit ordonanță de protecție, care îi interzicea bărbatului să se apropie de ea. Chiar și așa, vizitele au continuat, mai ales când bărbatul se îmbăta.

 

Infracțiunea pentru care a fost condamnată a avut loc pe 14 decembrie 2014, când bărbatul i-a făcut iarăși o vizită femeii cu care avea doi copii. Potrivit materialelor dosarului, în acea seară bărbatul era în stare de ebrietate și a început s-o agreseze pe tânără, amenințând-o că îi taie capul. Pentru a se apăra, martorii spun că fata a ieșit în ogradă descălțată, pe timp de iarnă, doar că de data asta a luat cu ea și un cuțit de bucătărie, primul care i-a ajuns sub mână.

 

„M-a ridicat în sus de păr și a strigat că îmi taie capul și îl aruncă în gârlă. Atunci m-am speriat, nu știam ce are în mână, că era întuneric. Instinctiv am aruncat înainte mâna în care aveam cuțitul și l-am înjunghiat. N-am vrut să fac asta, vă rog frumos să mă lăsați acasă să-mi cresc fetițele”, a spus Victoria Pruteanu printre lacrimi, când i s-a oferit ultimul cuvânt înainte de pronunțarea sentinței.

 

Potrivit avocaților apărării, condamnarea este un precedent periculos care ar putea să încurajeze fenomenul violenței domestice, odată ce s-a demonstrat că din victimă, o femeie poate ajunge inculpată. Cazul este monitorizat de Asociația „Promo-LEX”, iar sentința va fi contestată în instanța ierarhic superioară. Între timp, cele cinci fetițe minore au fost plasate într-un internat din raionul Strășeni.

 

Sursa: Politik.md / Anastasia Cucuruz

 

 

 

 

 

Domnica Cemortan    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Domnica Cemortan să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...