INTRODUCEREA IN OUG 130 DIN 31 IULIE 2020 LA CATEGORIA BENEFICIARILOR DIN Măsura 2 codul CAEN 8623 – Activități de Asistență Stomatologică pentru a ne oferi posibilitatea să ne continuam activitatea.

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE:  

   Domnul Premier Ludovic ORBAN,

   Domnul Ministru al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel POPESCU

   Domnul Ministru al Fondurilor Europene, Ioan Marcel BOLOȘ Domnul Ministru al               Finanțelor Publice, Vasile-Florin Cîțu  

   Stimați domni reprezentanți ai Guvernului României,            

   Semnatarii prezentei, medici stomatologi cu drept de liberă practică din România, am luat la cunoștință OUG nr. 130 din 31 iulie 2020 care reglementează cadrul general pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, pentru beneficiarii a căror activitate a fost afectată de răspândirea virusului SARS-CoV-2 sau a căror activitate a fost interzisă prin ordonanțe militare pe perioada stării de urgență sau îngrădite pe perioada stării de alertă.            

   După cum bine știți, activitatea cabinetelor stomatologice sub formă de SRL a fost direct afectată de criza provocată de COVID-19, iar noi, în calitate de medici stomatologi ne dorim să ne continuăm activitatea și să avem posibilitatea de a beneficia de fondurile oferite de Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

   Din păcate, în proiectul de procedură de implementare a măsurii “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 130 din 31 iulie 2020 la punctul 3.2. (1) Microgranturile se acordă pe bază de contract de acordare a ajutorului de stat încheiat cu următoarele categorii de beneficiari: a) întreprinderile mici și mijlocii care fac dovada prin situațiile financiare depuse că nu dețin salariați cu contract individual de muncă la data de 31 decembrie 2019. 

   Dar, un cabinet stomatologic nu poate funcționa fără nici un angajat! Prin urmare, medicii stomatologi cu drept de liberă practică  nu se pot încadra la categoria beneficiarilor pentru Măsura 1, deși activitatea lor a fost afectată de răspândirea virusului SARS-CoV-2. În plus, codul CAEN 8623 – Activități de Asistență Stomatologică nu se regăsește pe lista codurilor eligibile aferente Măsurii 1.

   În ceea ce privește Măsura 2 “Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 130 din 31 iulie 2020 întâlnim aceeași situație: medicii stomatologi cu drept de liberă practică nu se pot încadra nici la această categorie de beneficiari deoarece codul CAEN 8623 nu se regăsește pe lista codurilor eligibile pentru această măsură.

   Prin  urmare, facem apel la dumneavoastră să modificați OUG 130  și să introduceți  la categoria beneficiarilor din Măsura 1 codul CAEN 8623 – Activități de Asistență Stomatologică și să eliminați condiția de la punctul 3.2. (1) ,,... nu dețin salariați cu contract individual de muncă la data de 31 decembrie 2019’’ sau să introduceți la categoria beneficiarilor din Măsura 2 codul CAEN 8623 – Activități de Asistență Stomatologică pentru a ne oferi posibilitatea să ne continuăm activitate și să beneficiem de ajutorul oferit de POC 2014-2020.             

   Cu stimă,

Medici stomatologi semnatari:


NICHITEAN FLORIN MARIUS    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez NICHITEAN FLORIN MARIUS să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...