Indemn catre liderii PNL: retrageti contestarea bugetului la CCR!

Noi, cetatenii Romaniei care pe 16 noiembrie au votat pentru Klaus Iohannis, Victor Ponta sau care pur si simplu am absentat de la scrutinul prezidential facem un apel la responsabilitate catre toti liderii si reprezentantii PNL. Faceti toate demersurile necesare pentru adoptarea unei conduite politice decente si responsabile in spatiul public!

Klaus Iohannis a fost votat pentru functia de presedinte al Romaniei asumandu-si ca va promova o altfel de politica din functia suprema in stat. Noi consideram ca, asemeni presedintelui pe care l-ati sustinut in campanie, dvs. trebuie sa actionati in aceeasi linie in toate demersurile politice pe care le desfasurati in spatiul public. Respectati votul dat de romani si asumati-va sa participati, fie ca va aflati in prezent in opozitie sau va veti afla in viitor la putere, in mod responsabil la (re)constructia politica a Romaniei.

Prin urmare, va solicitam sa NU contestati bugetul Romaniei la Curtea Constitutionala. Un astfel de gest din partea dvs. ar reprezenta o forma minima de respect fata de actuala majoritate parlamentara care a votat acest buget, precum si pentru milioanele de romani, dar si sutele de mii de firme care isi planuiesc viitorul an raportandu-se la acest buget. Cutuma gaunoasa de a contesta, in fiecare an, bugetul Romaniei trebuie sa inceteze, tinand cont ca o tara intreaga doreste ca oamenii politici care ii reprezinta la varf sa renunte la actiunile politicianiste si sa adopte o statura politica altfel, in linie cu votul pe care romanii l-au dat pe 16 noiembrie.

Actiunea de a contesta la Curtea Constitutionala bugetul Romaniei nu ar face nimic altceva decat sa intarzie intrarea in vigoare a masurilor prinse in acest buget. Veti reusi sa propuneti un alt buget atunci cand ne veti convinge pe noi, pe romani, ca meritati sa formati o majoritate parlamentara. Pana atunci, insa, o atitudine necesara din partea dvs. implica mai multa decenta in jocurile politice, dar si in spatiul public.

A continua jocurile politicianiste, dublate de un razboi politic surd si nejustificat ar insemna, de fapt, perpetuarea atmosferei conflictuale si sterile care ne-a si v-a caracterizat in ultimii 10 ani. Iar din acest punct de vedere, va transmiteti ca ati inceput gresit noul parcurs pe care noi toti ni-l dorim pentru tara noastra.

Semnalul schimbarii Romaniei NU poate fi dat de un singur om. Avem un presedinte nou, dar noi va invitam sa respectati alegerea si programul acestui presedinte si sa va comportati, la randul dvs., in consecinta. RESPECTATI alegerea lui Iohannis si faceti o ALTFEL de politica!

Semnat: romanii care chiar isi doresc o altfel de politica

 

NOTA: Daca si tu vrei o altfel de politica, SEMNEAZA PETITIA si da-o MAI DEPARTE si prietenilor tai sa o semneze!